Computer algemeen
Door 29 juni 2017 Lees verder →

Canon introduceert EOS 6D Mark II

Canon heeft de langverwachte EOS 6D Mark II geïntroduceerd. Deze full-frame reflexcamera is geschikt voor zowel gepassioneerde fotografen als professionals en voorzien van de meest recente generatie Canon-technologieën. De 6D Mark II is volgens Canon ontworpen voor fotografen die hun grenzen willen verleggen en hun fotografie naar het volgende niveau willen tillen. Als opvolger van de Canon EOS 6D is de EOS 6D Mark II een veelzijdige full-frame reflexcamera voor een breed scala aan toepassingen en allround inzetbaar van reis- tot portretfotografie.

De camera biedt naast een groot aantal innovaties ook extra controle en flexibiliteit en geeft gebruikers meer mogelijkheden om hun fotografische visie tot leven te brengen. De EOS 6D Mark II werd ontwikkeld aan de hand van feedback van gebruikers en zal daardoor fotografen in staat stellen hun grenzen te verleggen en hun creaties een extra dimensie te geven. Met de nieuwe full-frame sensor, Digic 7-processor, 45-punts AF-systeem en Dual Pixel CMOS AF-technologie levert de EOS 6D Mark II de hoogste beeldkwaliteit en sluit deze reflex aan bij de behoeften van zowel professionals als enthousiaste liefhebbers.

Beeldsensor

De nieuwe 26,2-megapixel CMOS-beeldsensor in de EOS 6D Mark II biedt gebruikers van Canon’s huidige EOS 6D en EOS reflexen met APC-S-sensor naast hogere prestaties ook een ongeëvenaarde beeldkwaliteit. Het grote dynamisch bereik garandeert een uitzonderlijke belichtingsvrijheid en stelt gebruikers in staat hun grenzen te verleggen bij fotografie onder felle belichtingscondities. De verbeterde 40.000 ISO is uitbreidbaar tot 102.400 ISO en biedt extra flexibiliteit zodat documentairefotografen ook in de donkerste nachten vol vertrouwen kunnen fotograferen met de zekerheid dat de details gehandhaafd blijven. In combinatie met de nieuwste Digic 7-processor beschikt de EOS 6D Mark II over de technologie om rechtstreeks vanaf de camera hoogwaardige fotobestanden te produceren, ongeacht of je ’s nachts vanuit je tuin de sterrenhemel of zelfs het Noorderlicht vastlegt. Met de EOS 6D Mark II beschikken gebruikers over een camera die hun portfolio op een fascinerende manier verder uit zal breiden met creaties die een ‘wow-factor’ hebben.

AF-systeem

Het 45-punts AF-systeem is instelbaar en maakt een veel nauwkeuriger volgen van het onderwerp mogelijk. Daarmee biedt de EOS 6D Mark II gebruikers meer controle over hun creatieve visie. De upgrade naar de EOS 6D Mark II stelt gebruikers in staat ook moeilijke scenario’s met snelle, spontane actiemomenten vast te leggen, zoals een bruidspaar dat in een wolk van confetti over het middenpad loopt. Dankzij de verwerkingskracht van de DIGIC 7-beeldprocessor kan de EOS 6D Mark II de veranderende afstand van een onderwerp binnen het beeldveld volgen en onmiddellijk reageren. In combinatie met de snelheid van 6,5 bps opent de EOS 6D Mark II hiermee een nieuwe reeks aan mogelijkheden. Met het nieuwe AF-systeem is het nog steeds mogelijk om zelfs bij minimale verlichting het onderwerp te volgen en dit is perfect voor portretopnamen in omgevingen met afnemend licht. De gerenommeerde Dual Pixel CMOS AF-technologie van Canon garandeert niet alleen nauwkeurig volgen, maar ook vloeiend scherpstellen en kortere scherpsteltijden bij video’s. Deze kenmerken zijn een groot voordeel bij zowel macro- als productfotografie en worden ondersteund door het Live View-scherm. De EOS 6D Mark II is de eerste full-frame EOS-camera met een ingebouwde 5-assige beeldstabilisatie voor video’s en dit systeem corrigeert trillingen wanneer opnamen vanuit de hand of onderweg worden gemaakt.

Wi-Fi

Het draai- en kantelbare LCD-touchscreen stelt gebruikers in staat met een tikje op het scherm te wisselen van scherpstelling en onder moeilijke hoeken te werken wanneer wordt gefotografeerd met een ongebruikelijk perspectief of in een menigte van mensen. De EOS 6D Mark II is de eerste Canon-camera met zowel een 4K time-lapse videomodus als een intervalmeter voor meer creatieve vrijheid bij video’s. Creatief aan de slag gaan is nu nog gemakkelijker en de 4K-resolutie is ideaal voor het haarscherp vastleggen van een sterrenhemel. De ingebouwde intervalmeter geeft gebruikers maximale vrijheid bij het editen van hun time-lapse video’s. Voor een slimmere continu verbinding met de wereld beschikt de EOS 6D Mark II over Wi-Fi en Bluetooth. Dit geeft gebruikers meer flexibiliteit bij het verzenden van beeldmateriaal naar smart devices en stelt hen in staat hun werk sneller te delen en te integreren in werkprocessen. Dankzij deze connectiviteit kunnen fotografen de camera met hun smartphone bedienen en op afstand foto’s of videoscènes vastleggen; belangrijk voor gebruikers die hun onderwerp niet willen storen, zoals een vlinder. De ingebouwde gps registreert elke locatie en stelt je in staat om bestemmingen automatisch op te slaan wanneer jij bezig bent je verhalen te creëren.

De Canon EOS 6D Mark II komt eind juli 2017 beschikbaar en heeft een adviesprijs van € 2.129,- (body).

Kijk voor meer informatie op ww.canon.nl.

Geplaatst in: Nieuws