Computer algemeen
Door 10 mei 2017 Lees verder →

Olympus lanceert firmware-updates

Olympus heeft een aantal firmware-updates gelanceerd voor de Olympus OM-D E-M1 Mark II, OM-D E-M5 Mark II en Olympus PEN-F systeemcamera’s en diverse M.Zuiko Digital-lenzen. Gebruikers profiteren hiermee van nieuwe mogelijkheden en functies die de prestaties van de camera of lens nog verder verbeteren. De updates versie 1.2 voor de OM-D E-M1 Mark II, versie 3.0 voor de OM-D E-M5 Mark II en versie 2.0 voor de PEN-F zorgen voor compatibiliteit met de nieuwe Profoto Air Remote TTL-O, zodat gebruikers nu Profoto AirTTL-flitsers kunnen gebruiken met deze camera’s. Tot de andere nieuwe functies voor de E-M5 Mark II en de PEN-F behoren de ‘Save Setting/Mysets’-functie die we al kennen van de E-M1 Mark II.

Een firmware-upgrade naar versie 1.2 voor de Olympus OM-D E-M1 Mark II, versie 3.0 voor de OM-D E-M5 Mark II en versie 2.0 voor de PEN-F zorgt voor compatibiliteit met de Profoto Air Remote TTL-O, en daarmee komen TTL en HSS beschikbaar voor Olympus-fotografen. Profoto Air Remote TTL-O zorgt voor een draadloze verbinding tussen de Profoto AirTTL-flitser en bovengenoemde camera’s. Na aansluiting op de flitsschoen kunnen alle functies vanaf afstand worden bediend. Om de samenwerking tussen Olympus en Profoto te vieren en stil te staan bij mooie momenten die in perfect licht worden vastgelegd, worden alle fotografen uitgenodigd om vóór 22 mei 2017 deel te nemen aan een fotowedstrijd. Het thema is ‘Seeking light in nature’ en deelnemers wordt gevraagd hun favoriete foto’s in te sturen waarop een natuurlijke omgeving is vastgelegd in perfect licht. De winnaars worden beloond met producten van Olympus en Profoto.

OM-D E-M1 Mark II

De Olympus OM-D E-M1 Mark II is speciaal ontworpen met het oog op de strenge eisen van professionele gebruikers en biedt een geweldige beeldkwaliteit en uitstekende high-speed prestaties in een compacte en lichte, en toch zeer robuuste behuizing. Tot de belangrijkste nieuwe functies behoren:

 • High Res Shot en Focus Stacking compatibiliteit voor niet-Olympus flitsers: Het is nu mogelijk om gebruik te maken van de 50M High Res Shot- en Focus Stacking-modi bij gebruik van niet-Olympus flitsers.
 • Automatische overschakeling naar de LCD aan de achterzijde bij gebruik van de zoeker: Wanneer u het oog van de zoeker haalt tijdens Rec View, schakelt de camera automatisch over naar de LCD aan de achterzijde voor weergave van de opname.
 • Diverse verbeteringen die het gebruiksgemak en de fotografische mogelijkheden vergroten: De AF HOME-instellingen worden nu opgeslagen zelfs als de camera is uitgeschakeld; verbeterde kleurenreproductie in de zoeker tijdens het opnemen; verbeterde stabiliteit voor het batterijniveau
 • Verbeteringen in combinatie met de M.ZUIKO-lensupdates: De combinatie met de M.ZUIKO DIGITAL ED 12‑100 1:4.0 IS PRO firmwareversie 1.1 en M.ZUIKO DIGITAL ED 300mm 1:4.0 IS PRO firmwareversie 1.2 verbetert geruisloze repeterende opnamen op het moment dat de beeldstabilisator actief is.

OM-D E-M5 Mark II

Net als alle andere modellen uit de veelgeprezen Olympus OM-D-serie is de OM-D E-M5 Mark II gemaakt om uit te blinken in snelheid, precisie, creativiteit en beeldkwaliteit. Behalve compatibiliteit met Profoto Air Remote TTL-O zijn de volgende belangrijke functies toegevoegd:

 • Save Settings/Mysets: Deze nieuwe functie, die we al kennen van de toonaangevende OM-D E-M1 Mark II, maakt het mogelijk om aangepaste camera-instellingen op te slaan op een computer. De instellingen kunnen vervolgens worden overgezet naar meerdere camera’s en hoeven dus niet opnieuw in de camera te worden geselecteerd na een firmware-update.
 • ‘Midtone’-aanpassing voor de ‘Highlight & Shadow’-regeling: De zogenaamde midtones kunnen nu ±7 stappen worden aangepast binnen de bestaande ‘Highlight & Shadow’-functie, en dat zorgt voor een betere expressie van kleine details. Dit komt boven op het aanpassen van de belichtingscompensatie.
 • ‘AF-target-spotmeting’ zorgt voor een spotmeting bij het scherpstelpunt: Door de meetmodus en AF-target-spot te matchen, kunnen de AF-target-positie (Single of Touch AF) en spotmeting worden gekoppeld.
 • Verbeteringen in combinatie met de M.ZUIKO-lensupgrades: De combinatie met de M.ZUIKO DIGITAL ED 12‑100 1:4.0 IS PRO firmwareversie 1.1 verbetert de 5-assige Sync IS-prestaties’ (nieuwe functie voor de E-M5 Mark II en E-M1).

PEN-F

De Olympus PEN-F combineert de beste materialen en een ongekend vakmanschap met een klassiek en tijdloos ontwerp. Onder het stijlvolle uiterlijk gaan echter tal van technologische innovaties schuil. Deze nieuwste firmware-update zorgt ervoor dat de mogelijkheden van de camera optimaal worden benut, met nieuwe functies als:

 • Save Settings/Mysets: Deze nieuwe functie, die we al kennen van de toonaangevende OM-D E-M1 Mark II, maakt het mogelijk om aangepaste camera-instellingen op te slaan op een computer. De instellingen kunnen vervolgens worden overgezet naar meerdere camera’s en hoeven dus niet opnieuw in de camera te worden geselecteerd na een firmware-update.
 • Bladeren door en het bekijken van effecten van Art Filters: Voorbeeldopnamen die de effecten van Art Filters laten zien, worden onder aan het scherm getoond zodat u de effecten van elke Art Filter kunt bekijken. U hoeft alleen maar op de voorbeeldopname op het scherm te tikken om deze optie te activeren.
 • Specificatie van de sluitertijd die wordt bereikt voordat ISO AUTO in werking gaat: Het is nu mogelijk om de laagste sluitertijd op te geven vanaf waar ISO AUTO gaat zorgen voor een hogere ISO-gevoeligheid.
 • Verbeterd AF-targeting-pad op de LCD aan de achterzijde: Maakt het mogelijk voor fotografen om de AF-targeting te gebruiken, zelfs als hun neus de LCD aan de achterzijde raakt tijdens een kaderbepaling waarbij door de zoeker wordt gekeken.

Alle firmware-updates kunnen worden gedownload via de Olympus Digital Camera Updater.

Kijk voor meer informatie op www.olympus.nl.

Geplaatst in: Nieuws