Computer algemeen
Door 31 mei 2017 Lees verder →

Nieuw ultragroothoekobjectief voor MFT-camera’s aangekondigd

Nieuw van Laowa Optics is een lichtsterk 7.5mm objectief met Micro Four Thirds-vatting. Dit nieuwe ultragroothoekobjectief heeft een equivalente brandpuntsafstand van 15mm (kleinbeeld), een maximaal diafragma van F2 en is ook verkrijgbaar in een ultralichte variant voor luchtfotografie. Het objectief is leverbaar in het zwart en zilver.

Laowa is een vrij nieuwe objectievenfabrikant die de afgelopen jaren al tal van bijzondere objectieven op de markt heeft gebracht. Dit nieuwe 7.5mm rectilineaire objectief is verkrijgbaar in het zwart of zilver. Het heeft een beeldhoek van 110 graden en is dankzij de rectilineaire constructie zo goed als vertekeningsvrij. Het objectief is opgebouwd uit 13 lenselementen in 9 groepen, heeft een diameter van 5 cm, is 5,5 cm lang en weegt slechts 170 gram. Er is ook een extra lichte variant van 150 gram, die bijvoorbeeld ingezet kan worden in combinatie met een drone.

De minimale scherpstelafstand is 12 cm, de filterschroefdraad is 46 mm en het objectief telt 7 diafragmalamellen. Dankzij het lichtsterke maximale diafragma van F2 is het objectief ook uitermate geschikt voor astrofotografie. Het nieuwe Laowa 7.5mm F2 objectief is vanaf eind mei beschikbaar voor een adviesprijs van € 619,-. De lichtere variant zal vanaf juli beschikbaar zijn. De prijs is daarvan nog niet bekend.

Kijk voor meer informatie op venuslens.nl.

Geplaatst in: Nieuws