Computer algemeen
Door 1 mei 2017 Lees verder →

Fotograferen – Van opname tot afdruk

Bij uitgeverij Van Duuren Media is een nieuw handboek voor digitale fotografen verschenen. In Fotograferen – Van opname tot afdruk (ISBN 9789059409668) behandelt fotograaf Eduard de Kam het complete traject van opname tot en met de digitale afdruk.

Het 206 pagina’s tellende boek telt zeven hoofdstukken, genaamd Basisbegrippen, De opname, Bewerken, Gebruik van foto’s, Archivering, Foto’s combineren, en Reproduceren, waarin alle aspecten waarmee en digitale fotograaf te maken kan krijgen aan bod komen. In het hoofdstuk Basisbegrippen komen zaken als licht, kleur, bestandsformaten en gebruik van metadata aan bod. Het tweede hoofdstuk De opname gaat over de camera, het objectief, belichting, scherpte en kleurweergave. In het hoofdstuk Bewerken draait het allemaal om het aanpassen en corrigeren van digitale opnamen. In het vierde hoofdstuk Gebruik van foto’s staat het gebruiksdoel centraal. Hier wordt tevens uitgebreid stilgestaan bij het afdrukproces inclusief kleurbeheer. Het vijfde hoofdstuk draait om archivering, opslag en uiteraard het organiseren van de back-up. In het hoofdstuk Foto’s combineren passeren diverse bijzondere fototechnieken, zoals HDR, panorama en fotomontages, de revue. In het laatste hoofdstuk draait het om het digitaliseren van analoog beeldmateriaal. Fotograferen – Van opname tot afdruk is een praktijkboek, samengesteld vanuit een jarenlange ervaring van de auteur als fotograaf en docent. Voor degenen die over bepaalde aspecten liever een visuele hands-on uitleg krijgen, zijn er tevens online een aantal instructievideo’s beschikbaar. Het handboek kost € 34,99 en is onder andere verkrijgbaar bij Bol.com. Aanbevolen!
Geplaatst in: Boeken