ComputerComputer
Door 12 april 2017 Lees verder →

Zeiss introduceert Batis 2.8/135mm objectief

Gebruikers van een Sony A7 full-frame systeemcamera hebben een reden om te glimlachen: Zeiss heeft namelijk een nieuw tele-objectief toe aan haar Batis objectieven familie toegevoegd. De nieuwe Zeiss Batis 2.8/135 is het eerste objectief met een 135mm brandpuntsafstand voor het Sony Alpha 7 systeem met E-mount. Net als alle objectieven uit de Zeiss Batis serie, is ook deze nieuwe toevoeging uitgerust met een snelle en nauwkeurige autofocus.

Om bewegingsonscherpte te voorkomen, iets wat gemakkelijk kan optreden bij tele-objectieven, heeft Zeiss een optische stabilisator opgenomen in het ontwerp. De Zeiss Batis 2.8/135 bewijst haar nut en toegevoegde waarde vooral in de portretfotografie. Het tele brandpuntsafstand zorgt ervoor, dat het onderwerp mooi kan afsteken tegen een wazige achtergrond. De bokeh is zeer fraai en het bijzonder optische ontwerp van het objectief, een Apo Sonnar, zorgt keer op keer voor perfecte opnamen. De nieuwe Zeiss Batis 2.8/135 is derhalve een perfecte optie voor onder andere fashion-, concert-, event- en bruiloftsfotografie.

Optisch ontwerp

Net als alle andere Zeiss Batis objectieven, is de Batis 2.8/135 voorzien van een OLED-display dat een precieze visualisatie van de scherptediepte mogelijk maakt. Zo kan de fotograaf er zeker van zijn dat de opname op de juiste plaatsen scherp is. De metalen behuizing geeft het objectief bewust een robuust en duurzaam karakter. Zeiss garandeert dat de in het ontwerp verwerkte stof en vuil afdichtingen het gebruik van de Zeiss Batis 2.8/135 in mindere weersomstandigheden geen enkel probleem op zal leveren. Zeiss heeft veel energie gestoken in het optische ontwerp en het aanpassen van de individuele lenselementen om zo een optimale beeldkwaliteit te kunnen bereiken. Er is bijvoorbeeld geëxperimenteerd met speciale glassoorten om zo veel mogelijk beeldfouten uit te sluiten. Men is in staat gebleken om de chromatische aberratie op een dusdanige manier te corrigeren in de Zeiss Batis 2.8/135 dat het objectief vrijwel geen beeldfouten geeft. De nieuwe Zeiss Batis 2.8/135 heeft een ontwerp met ‘floating lens elements’ die aberraties van de lenzen compenseert bij kortere instelafstanden. Het objectief is opgebouwd uit 14 lenselementen in 11 groepen, waaronder een apochromatisch lenselement. Dit nieuwe objectief heeft net als de overige Zeiss Batis objectieven een standaard filter schroefdraad met 67 mm diameter. De Zeiss Batis objectieven ondersteunen alle modi en functies van het huidige aanbod van Sony E-mount camera’s.

De Zeiss Batis 2.8/135 is verkrijgbaar vanaf eind mei 2017 bij de erkende Zeiss dealers in Nederland. De adviesverkoopprijs zal rond de € 2.000,- bedragen.

Kijk voor meer informatie op www.zeiss.de.

Geplaatst in: Objectieven (syscam)