ComputerComputer
Door 10 april 2017 Lees verder →

Canon kondigt EF-S 35mm F2.8 Macro IS STM objectief aan

Nieuw van Canon is de EF-S 35mm F2.8 Macro IS STM. Deze lens is ontworpen voor het maken van macro- en close-upfoto’s en voorzien van Canon’s unieke Micro Litetechnologie. Daarmee is de EF-S 35mm F2.8 Macro IS STM de eerste lens van dit type in het EF-S-assortiment. De Canon EF-S 35mm F2.8 Macro IS STM stelt fotografen in staat om zelfs de fijnste details vast te leggen en nog dichter bij hun onderwerp te komen.

De lens verlicht kleine onderwerpen en close-updetails, terwijl het ontwerp met een afgeschuinde rand minimale schaduw op het onderwerp laat verschijnen. Dankzij de combinatie met een Image Stabilizer met Hybrid IS kan de lens ongewenste trillingen en onscherpte voorkomen om zo het eindresultaat van macro-opnamen verder te verbeteren. De belangrijkste kenmerken van de Canon EF-S 35mm F2.8 Macro IS STM zijn:

  • Macrolens met ingebouwd Macro Lite;
  • Life-size 1,0x vergroting;
  • Kortste scherpstelafstand van 3 cm;
  • Fluisterstille en vloeiende scherpstelling;
  • Optical Image Stabilizer met Hybrid IS;
  • Cirkelvormig diafragma met 7 lamellen voor schitterende achtergrondonscherpte;
  • Super Spectra Coating • Uniek lensontwerp voor macrofotografie.

Vergroting

Deze krachtige macrolens is met een life-size 1:1 vergroting in staat om onderwerpen op 3 cm vanaf de voorzijde van de lens op een schitterende wijze vast te leggen. Deze minimale werkafstand en vergroting maken dit de lens voor het onthullen van de minuscule en complexe details van onderwerpen zoals sieraden, food of kunstvoorwerpen. Het macro-objectief heeft het vermogen om een geheel nieuwe wereld vol details in kaart te brengen en is ideaal voor gebruikers die op zoek zijn naar fascinerend en duidelijk onderscheidend beeldmateriaal voor hun Instagram-account of om snel een portfolio vol schitterende productfoto’s te produceren voor een klein bedrijf. Uitgevoerd met een optical Image Stabilizer met Hybrid IS geeft de lens fotografen de vrijheid om opnamen vanuit de hand te maken en zo met nieuwe perspectieven van nog dichterbij details te onthullen die kleiner zijn dan het menselijk oog kan waarnemen. De geavanceerde Hybrid IS compenseert dankzij de ingebouwde technologie zowel rechtlijnige bewegingen als rotaties en is daarmee uiterst praktisch voor macro-opnamen. Hybrid IS compenseert de camerabewegingen die vaak de oorzaak zijn van ongewenste onscherpte.

Belichting

De ingebouwde Macro Lite garandeert flexibele belichtingsopties en maakt de lens gebruiksvriendelijk. Fotografen kunnen wisselen tussen twee lampjes die zich aan elke zijde van de lens bevinden of beide lampjes tegelijk inschakelen. Met een druk op de knop kan de lichtintensiteit worden aangepast om de subtielste details te versterken. Gebruikers kunnen op creatieve wijze schaduw en textuur toevoegen, terwijl de kleur en details worden benadrukt. De ingebouwde Micro-Lite maakt het eenvoudig om macrofoto’s met een schitterende belichting te produceren die zonder verdere nabewerking klaar zijn voor uploaden naar Instagram. Om veelzijdige fotografie met natuurlijke en off-camera belichting mogelijk te maken, zorgt het ontwerp met de te plaatsen lenskap dat deze lens schaduwvorming op het onderwerp minimaliseert, evenals de reflecties van de lens die op het onderwerp kunnen verschijnen.

Bokeh

Het ontwerp en de technologie van de lichtgewicht EF-S 35mm F2.8 Macro IS STM stellen fotografen in staat om hun kunstvorm naar het volgende niveau te tillen. Het cirkelvormige F2.8 diafragma met 7 lamellen zorgt voor een fraaie achtergrondonscherpte (bokeh) door out-of focus delen van een foto uniform te renderen en het onderwerp zo vrijstaand te maken van de omgeving. Dit is ideaal om de aandacht van de kijker naar de details te leiden en schitterende foto’s te maken. De Super Spectra Coating zorgt daarnaast voor een vermindering van overstraling en reflectie om zowel het contrast als de kleur te handhaven. Voor filmmakers is de fluisterstille werking van de STM-scherpstelmotor een extra voordeel voor filmen zonder geluiden die afleiden, terwijl de soepele pull-focusovergangen voor cinematische effecten zorgen.

De Canon EF-S 35mm F2.8 Macro IS STM objectief heeft een adviesprijs van € 439,99.

Kijk voor meer informatie op www.canon.nl.

Geplaatst in: Objectieven (reflex)