Computer algemeen
Door 6 maart 2017 Lees verder →

Handboek Macrofotografie

Een foto laat ons langer stilstaan bij een onderwerp, zodat we het intenser kunnen beleven. En met een macrofoto zien we dat onderwerp bovendien in meer detail, want met een macrofoto openen we een wereld die we met het blote oog niet kunnen waarnemen. Bij uitgeverij Van Duuren Media is een nieuw handboek verschenen met als onderwerp de fascinerende wereld van de macrofotografie. In het Handboek Macrofotografie (ISBN 9789059409385) behandelt auteur Pieter Dhaeze alle aspecten van deze macrofotografie.

Het boek telt negen hoofdstukken waarin aandacht voor besteed aan de mogelijke onderwerpen, het benodigde gereedschap, de juiste camera-instellingen, de compositie, de voorbereiding, het werken met RAW-beelden, focus stacking en het openbaar maken van gemaakte foto’s. In het negende hoofdstuk staat het werk van macrofotografen Huib de Waard, Johan van de Watering en Leon Baas centraal. Als een ding duidelijk wordt na het lezen van dit boek, dan is het dat je de perfecte macrofoto niet zomaar eventjes uit – letterlijk – de losse pols kunt maken. Dat vraagt kennis, de juiste apparatuur, ervaring en inspiratie. Dit boek helpt je daarbij prima op weg, zodat je de volgende keer goed beslagen ten ijs komt met de juiste mix van gereedschap, instellingen, standpunt en niet te vergeten inspiratie. Want ook dat laatste is in dit 194 pagina’s tellende boek ruim vertegenwoordigd. Het Handboek Macrofotografie kost € 34,99 en is onder andere verkrijgbaar bij Bol.com. Aanbevolen!

Geplaatst in: Boeken