Computer algemeen
Door 8 maart 2017 Lees verder →

Adobe voegt HDR-modus aan Lightroom Mobile toe

Adobe heeft een nieuwe update uitgebracht van hun Lightroom Mobile app voor Android- en iOS-apparaten. Behalve een aantal eenvoudige functies, zoals een notificatie widget voor iOS apparaten, biedt deze nieuwe versie nu ook de mogelijkheid van het maken van High Dynamic Range-beelden in RAW-formaat. Hierdoor kan men nu nog betere foto’s met een smartphone of tablet maken.

De nieuwe HDR modus is alleen beschikbaar op apparaten die het RAW-bestandsformaat DNG ondersteunen, zoals de iPhone SE, 6s (Plus), 7 (Plus) en iPad Pro 9.7 of de Samsung S7, S7 Edge, Google Pixel of Pixel XL. De nieuwe functie High Dynamic Range kan linksonder in het scherm Camera worden geselecteerd. Hier kan men nu kiezen uit de opnamefunctie Automatic, Professional en High Dynamic Range. Als we deze laatste optie selecteren is daarna een druk op de ontspanknop voldoende om een HDR-opname te maken. De app scant de automatisch scene, stelt de sluitertijd in en maakt vervolgens drie opnamen in DNG-formaat met verschillende belichtingen en voegt deze autoamtsich samen tot één beeld met een hoger dynamisch bereik.

Tijdens dit proces worden de drie gemaakte RAW-opnamen in DNG-formaat automatisch uitgelijnd, samengevoegd, ontdaan van alle overstraling en op kleurtoon gecorrigeerd. Het resultaat is een 32­bit DNG-bestand met alle voordelen van een HDR en RAW foto. Via de optie Save to Camera Roll kan de HDR-opname in DNG-formaat worden bewaard voor verdere bewerking. Lightoom Mobile versie 2.7 voor iOS kan hier worden gedownload en versie 2.3 voor Android hier.

Kijk voor meer informatie op www.adobe.nl.

Geplaatst in: Software