Computer algemeen
Door 6 februari 2017 Lees verder →

Fujifilm introduceert X-T20

Nieuw van Fujifilm is de X-T20 systeemcamera. Deze nieuwe systeemcamera combineert de krachtige prestaties van het vlaggenschipmodel, de Fujifilm X-T2, met het gemak van een compacte behuizing. De Fujifilm X-T20 is uitgerust met een 24,3-megapixel APS-C X-Trans CMOSIII beeldsensor inclusief de X-Processor Pro beeldprocessor voor een perfecte kleurenproductie waar Fujifilm om bekend staat.

Tegelijkertijd krijgt de Fujifilm X-T20 de beschikking over een aanzienlijk verbeterd autofocus algoritme ten opzichte van zijn voorganger. Hierdoor worden het autofocussysteem en de opstarttijd flink verbeterd. Het vernieuwde autofocussysteem stelt gebruikers in staat om bewegende onderwerpen uitstekend te kunnen volgen en heeft bovendien meer mogelijkheden gekregen door de vijf voor-ingestelde AF-C Custom opties, waardoor het autofocussysteem nog beter verschillende soorten bewegende onderwerpen kan volgen. Er hoeft dus nooit meer een moment gemist te worden. Van een vogel die langs vliegt tot een sportief hoogtepunt De Fujifilm X-T20 is in staat om het allemaal vast te leggen.

Aanraakgevoelig LCD-scherm

Het kantelbare LCD-scherm van de X-T20 is aanraakgevoelig waardoor het nog eenvoudiger wordt om onder verschillende hoeken een onderwerp met deze camera te fotograferen of filmen. Verder beschikt de camera over de mogelijkheid tot het opnemen van video’s in 4K beeldkwaliteit, waarbij ook gebruik kan worden gemaakt van de verschillende filmsimulaties die de Fujifilm X-Serie camera’s zo aantrekkelijk maakt. De ingebouwde elektronische zoeker is net als bij een traditionele spiegelreflex camera in het midden geplaatst. De behuizing van de X-T20 biedt bovendien plaats aan diverse knoppen boven en achterop de camera waardoor deze heel eenvoudig is te bedienen. De camera is, met zijn retro look, bijzonder geschikt voor die fotografen die graag wat meer uit hun camera willen halen en daarmee een uitstekend alternatief voor een digitale spiegelreflex camera uit de middenklasse. Gebruikers van de X-T20 hebben de mogelijkheid om te kiezen uit een ruime selectie van objectieven, van ultra-wijd tot super-tele, waaronder vijf ‘supersnelle’ objectieven met een vast brandpuntsafstand en een zeer groot diafragma. Andere accessoires zoals lensadapters en macro-extensie ringen verbreden de mogelijkheden van dit camerasysteem.

De Fujifilm X-T20 is beschikbaar vanaf medio februari 2017. De adviesprijs van de X-T20 (body) bedraagt € 899,- en een kit bestaand uit een X-T20 body en het Fujinon XF 18-55mm zoomobjectief gaat € 1.199,- kosten.

Kijk voor meer informatie op www.fujifilm.eu/nl/.

Geplaatst in: Nieuws