Computer algemeen
Door 11 januari 2017 Lees verder →

Sony introduceert Cyber-shot HX350

Nieuw van Sony is de Cyber-Shot HX350. Deze nieuwe Super Zoom compact heeft een op reflexcamera’s geïnspireerde vormgeving en is erg gebruiksvriendelijk. Zijn prestaties doen niet onder voor die van een groot toestel, maar het formaat is uiterst compact. De vaste Zeiss Vario-Sonnar T-lens biedt een optisch zoombereik van maar liefst 50x en is vergelijkbaar met een 24-1200 mm zoomlens (in kleinbeeldequivalent). Met Clear Image Zoom kan de maximale vergroting tot maar liefst 100x worden verdubbeld.

Gebouwen, mensen en dieren op grote afstand komen dankzij het royale zoombereik dichterbij. Optical SteadyShot corrigeert trillingen voor scherpere stilstaande beelden en Intelligent Active Mode houdt Full HD-video’s scherp en gefocust dankzij Sony’s eigen Frame Analysis Technology. De HX350 heeft een 20-megapixel Exmor R CMOS-beeldsensor met backlight en een snelle Bionz X beeldverwerker. Zelfs als er bij weinig licht wordt gewerkt, kan er gerekend worden op scherpe foto’s met weinig ruis en Full HD-videobeelden. De Cyber-shot HX350 telt veel opnamefuncties. Er is een manuele ring voor soepele aanpassing van de zoom/focus plus een eenvoudig te bedienen modusschijf en een instelbare knop voor snelle aanpassing van instellingen.

Dankzij de volledige P/A/S/M-controle zijn alle belichtingsopties gemakkelijk te gebruiken. Voor mensen die graag filmen is de 24p opnamemodus interessant. Gebruik daarbij de contrastrijke elektronische zoeker van de camera – zoals bij een reflex– of kies voor het kantelbare 7,5 cm LCD-scherm met een resolutie van 921.000 puntens. Een extra snufje is de Motion Shot Video. Daarmee kan bijvoorbeeld een tennisopslag of golfswing als een reeks fractiebeelden vastgelegd worden.

De Sony Cyber-Shot HX350 heeft een adviesprijs van € 450,-.

Kijk voor meer informatie op www.sony.nl.

Geplaatst in: Compacts