Computer algemeen
Door 18 januari 2017 Lees verder →

Panasonic Lumix FZ82

Nieuw van Panasonic is de Lumix FZ82. Deze camera uit de FZ-serie is uitgerust met een krachtige optische zoom en veel bedieningsopties, zoals de mogelijkheid om de camera handmatig in te stellen bij het maken van foto’s en video’s. De Lumix FZ82 is uitgerust met een bijzonder veelzijdige Lumix DC Vario ultragroothoeklens van 20 mm met een 60x optische zoom (voor een 35mmcamera: 20 – 1200 mm). Hierdoor is het mogelijk dynamische landschappen en wilde dieren vanaf een afstand vast te leggen.

De Panasonic Lumix FZ82 is uitgerust met de nieuwe zeer gevoelige 18,1-megapixel MOS-beeldsensor. Samen met de hoogwaardige beeldprocessor LSI Venus Engine zorgt dit voor een verbeterde respons, gevoeligheid en beeldkwaliteit. Door de ultrasnelle signaal-outputtechnologie kan de FZ82 met een mechanische sluiter opnames maken bij 10 (AFS)/6 (AFC) bps en met een volledige resolutie van 18,1-megapixel. Voor een nog snellere respons en grotere mobiliteit is de Lumix FZ82 uitgerust met een snelle, uiterst nauwkeurige AF met DFD (Depth From Defocus) technologie, waardoor er sneller kan worden scherp gesteld. DFD berekent de afstand tot het onderwerp door twee beelden met verschillende scherptes te evalueren terwijl het signaal wordt uitgewisseld met een snelheid van 240 bps. De Lumix FZ82 behaalt hierdoor een AF van circa 0,09 seconden. Dit voordeel wordt groter naarmate de brandpuntsafstand toeneemt. Dankzij het touch control-systeem kunnen gebruikers het 3-inch touchscreen aan raken om snel en precies scherp te stellen op een onderwerp en zelfs de sluiter te bedienen. Op deze manier kunnen de meest spontane fotomomenten altijd scherp worden vastgelegd.

60x optische zoomlens

De Lumix FZ82 is uitgerust met een Lumix DC Vario zoomobjectief met een 60x optisch zoombereik (kleinbeeldequivalent: 20-1200 mm). Hierdoor is het mogelijk om landschappen, wilde dieren en vogels van een grote afstand vast te leggen. De ultragroothoeklens van 20 mm legt beelden vast met een beeldhoek die circa 140% breder is dan bij een 24mm lens. De Power O.I.S. (optische beeldstabilisator) met Active Mode onderdrukt trillingsonscherpte effectief bij het maken van opnames. Door de Intelligent Zoom van de Lumix FZ82 wordt het zoombereik uitgebreid tot het equivalent van 120x terwijl de beeldkwaliteit wordt behouden, zelfs bij het gebruik van de digitale zoom. Het zoombereik kan nog verder worden uitgebreid als de Intelligent Zoom wordt gecombineerd met de teleconversielens DMW-LT55 (wordt apart verkocht), waarmee zelfs de kraters op de maan duidelijk kunnen worden vastgelegd.

4K Photo

Omdat de camera beschikt over 4K-technologie, kunnen gebruikers 4K-foto’s maken met de Lumix FZ82. Met 4K Photo kunnen de meest spontane fotomomenten vastgelegd worden bij 30 bps door het mooiste frame uit het 4K-burstbestand op te slaan als foto. Met de bulksaving modus kunnen zelfs direct 150 frames uit een burst-reeks worden opgeslagen als JPEG-afbeeldingen. De camera heeft ook een Post Focus-functie waarmee gebruikers nádat de foto is gemaakt, precies dat deel kunnen selecteren dat scherp moet zijn. Deze functie is vooral handig bij macro-opnames, waarbij zeer nauwkeurig moet worden scherp gesteld, of voor het wijzigen van het effect van een erder gemaakte foto. Deze functie werd ontwikkeld door de ultrasnelle, uiterst nauwkeurige DFD (Depth From Defocus) autofocustechnologie te combineren met 4K-technologie. Zowel Post Focus als Focus Stacking kunnen snel worden ingeschakeld met een speciale knop boven op de camera.

4K video

De Lumix FZ82 legt ook prachtig vloeiende hoge resolutie QFHD 4Kvideobeelden vast in 3840×2160 bij 25p (50 Hz)/30p (60 Hz). Uiteraard ondersteunt de camera ook Full HD 1920×1080 video’s bij 50p (50 Hz)/60p (60 Hz), AVCHD Progressive of MP4 (MPEG-4/H.264) formaat met het praktische Fulltime AF. De Lumix FZ82 biedt tevens de functie 4K Live Cropping bij het opnemen van video’s, wat zorgt voor stabiel pannen en zoomen. Dankzij de digitale werking van de zoomlens, zijn de beelden vloeiend, omdat de lens zelf niet beweegt. De gebruiker kan kiezen uit verschillende creatieve opties bij het maken van video-opnames: High Speed Video, Time Lapse en Stop Motion Animation. High Speed Video legt snelbewegende onderwerpen vast bij 120 fps (60 Hz/FHD)/100 fps (50 Hz/FHD).

Touchscreen

Het statische 3-inch touchscreen aan de achterkant heeft een resolutie van 1.040.000 pixels en biedt een beeldveld van vrijwel 100%. Het touchscreen stelt de gebruiker in staat onmiddellijk scherp te stellen op een onderwerp en zelfs de sluiter te bedienen door alleen maar het scherm aan te raken. De Lumix FZ82 heeft daarnaast een 0,2-inch LVF (Live View Finder) met een vergrotingsfactor van 2,59x/0,46x (equivalent van 35mm-camera bij een beeldverhouding van 4:3), een resolutie van 1.170.000 pixels en een beeldveld van 100%. Dankzij de hoge beeldsnelheid van 60 bps wordt de beeldvertraging geminimaliseerd. Dit betekent dat de camera ook snel bewegende onderwerpen bij fel zonlicht kan vastleggen. De Lumix FZ82 kan volledig handmatig worden bediend, wat gebruikers meer creatieve vrijheid geeft. Het ontwerp van de grip is aangepast om de camera goed vast te kunnen houden als er langere tijd achtereen opnames worden gemaakt.

De Panasonic Lumix FZ82 heeft een adviesprijs van € 349,-.

Kijk voor meer informatie op www.panasonic.nl.

Geplaatst in: Compacts