Computer algemeen
Door 28 november 2016 Lees verder →

Nikon introduceert PC Nikkor 19mm F4E ED

Nieuw van Nikon is de PC Nikkor 19mm F4E ED, het eerste FX-formaat objectief met perspectiefcorrectie. Het objectief is voorzien van twee rotatiemechanismen. De PC Nikkor 19mm F4E ED is ideaal voor architectuur-, kunst- en landschapsfotografie en is gemaakt voor fotografen met een goed gevoel voor ruimtelijkheid. Dankzij de royale beeldhoek en de unieke mogelijkheden die tilt, shift en dubbellaags rotatie bieden, stelt dit objectief met handmatige scherpstelling fotografen in staat te fotograferen vanuit het ideale perspectief.

nikon-pc-nikkor-19mm-01

Zowel tilt als shift kan afzonderlijk ingesteld worden en in combinatie bootsen ze in feite het mechanisme van een technische camera na. Fotografen kunnen in hoge mate het beeldvlak voor het objectief bepalen en eenvoudig shiften, om zo beelden zonder convergerende lijnen te krijgen. Gebruik tilt om landschapsfoto’s te maken die scherp zijn van voor- tot achtergrond, zonder het diafragma te moeten verkleinen zoals bij standaardobjectieven. De beeldhoek van 19mm is ideaal voor grote gebouwen en ruimtes. De unieke optische constructie zorgt ervoor dat de vertekening die bij groothoekobjectieven vaak voorkomt tot het minimum wordt beperkt, zelfs aan de randen van het beeld.

nikon-pc-nikkor-19mm-02Zowel tilt als shift kan afzonderlijk worden ingeschakeld, maar ze kunnen ook in combinatie worden gebruikt. Tilt kan onafhankelijk tot 90° in beide richtingen worden toegepast en het hele objectief kan ook tot 90° worden gedraaid. Het robuuste shiftmechanisme zorgt voor een precieze en vloeiende bediening. Twee asferische lenselementen verminderen coma en andere vertekeningen aanzienlijk. Drie glaselementen met extra lage dispersie beperken longitudinale chromatische aberratie tot het minimum. Dankzij Nikon’s Nano Crystal Coat worden beeldschaduwen en lichtvlekken overal in het beeld vrijwel helemaal geëlimineerd, zelfs bij tegenlicht. Daarnaast is het voorzien van Nikon’s fluorcoat, die water, stof en vuil actief afstoot zonder dat dit ten koste gaat van de beeldkwaliteit. Het objectief is compact en weegt circa 885 gram.

De adviesprijs van het Nikon PC Nikkor 19mm F4E ED objectief bedraagt € 3.949,-.

Kijk voor meer informatie op www.nikon.nl.

Geplaatst in: Objectieven (reflex)