Computer algemeen
Door 2 november 2016 Lees verder →

Nikon AF-S Nikkor 70–200mm f/2.8E FL ED VR

Nikon heeft het 70-200 mm FX-formaat telezoomobjectief voor professionele fotografen lichter, lichtsterker en handzamer gemaakt. Het nieuwe AF-S Nikkor 70–200mm f/2.8E FL ED VR zoomobjectief herbergt diverse verbeteringen. In combinatie met de stand VR Sport maken de verbeterde AF-tracking en belichtingsregeling nu zeer snelle serieopnamen mogelijk. Vergeleken met zijn voorganger zijn de prestaties tot in de uiterste hoeken van het beeld verbeterd en is de vignetering verminderd.

nikkor-70-200mm-01

De kortste scherpstelafstand is nu slechts 1,1 m en de maximale reproductieverhouding is vergroot van 0,11x tot 0,21x. Dankzij feedback van professionele fotografen zijn nu ook programmeerbare knoppen op de objectiefcilinder geplaatst. Deze waren tot nu toe uitsluitend op superteleobjectieven te vinden en bieden extra bedieningsgemak voor de professional. Daarnaast zijn de zoom- en scherpstelring verwisseld om de balans te verbeteren. Dankzij de cilinder van een nieuwe magnesiumlegering plus HRI- en fluorietelementen is dit objectief lichter dan ooit, terwijl de constructie even robuust is gebleven. De nieuwste generatie van Nikon’s VR maakt het mogelijk te fotograferen met sluitertijden die tot 4 stops langzamer zijn dan zonder VR en wordt geactiveerd zodra de ontspanknop half wordt ingedrukt. De stand Sport VR biedt een stabieler zoekerbeeld wanneer u zeer snelle bewegingen fotografeert. Dankzij de verbeterde AF-tracking kunnen fotografen snel en accuraat reageren op wijzigingen in de autofocus. Een elektromagnetisch diafragmamechanisme maakt een zeer stabiele AE-regeling mogelijk, zelfs tijdens snelle serieopnamen. Een gloednieuwe optische constructie staat garant voor uitstekende prestaties van hoek tot hoek. Het nieuwe optische ontwerp bevat zes elementen van ED-glas, een fluorietlenselement en een HRI-element (hoge brekingsindex). Nano Crystal Coat vermindert beeldschaduwen en lichtvlekken, waardoor beelden helderder zijn. Dit nieuwe ontwerp zorgt er ook voor dat kleurranden, chromatische aberratie en vertekening over het hele zoombereik worden beperkt.

De adviesprijs van de AF-S Nikkor 70–200mm f/2.8E FL ED VR bedraagt € 3.179,- en het objectief is beschikbaar vanaf 10 november 2016.

Kijk voor meer informatie op www.nikon.nl.

Geplaatst in: Objectieven (reflex)