Computer algemeen
Door 22 september 2016 Lees verder →

Fujifilm GFX 50S

Fujifilm heeft met de aankondiging van de GFX 50S het startsein gegeven voor de ontwikkeling van een compleet nieuw medium format spiegelloos camerasysteem. De Fijifilm GFX 50S systeemcamera heeft een Fujifilm 43,8 x 32,9mm beeldsensor met 51,4 miljoen pixels. De compleet nieuwe GFX 50S body en zes Fujinon GF objectieven zullen begin 2017 beschikbaar komen.

fujifilm-gfx-01

Fujifilm heeft een lange geschiedenis in het vervaardigen van medium format filmcamera’s. Sinds de introductie van de X Serie systeemcamera’s heeft een groeiend aantal professionele fotografen gevraagd om een medium format systeemcamera. Het GFX camerasysteem is Fujifilm’s antwoord op deze verzoeken. De 51,4-megapixel beeldsensor beschikt over verschillende beeldverhoudingen, te weten 4:3 (standaard), 3:2, 1:1, 4:5, 6:7 en 6:17, die kenmerkend zijn voor klassieke medium en groot formaat filmcamera’s.

fujifilm-gfx-02

De GFX 50S beschikt over een X-Processor Pro beeldprocessor, die zorgdraagt voor de kenmerkende beeldkwaliteit van Fujifilm. De GFX 50S stapt qua vormgeving in de voetsporen van de X Series en beschikt over een ergonomische grip. Opvallend is de losse elektronische zoeker. Optioneel is een Vertical Battery Grip verkrijgbaar voor fotograferen in portret-modus. Een nieuwe reeks van zes Fujinon GF lenzen, waaronder één zoomobjectief, completeert het geheel.

fujifilm-gfx-04

De Fujifilm GFX 50S komt begin 2017 beschikbaar. Exacte prijzen zijn nog niet bekend.

Kijk voor meer informatie op www.fujifilm.eu/nl/.

Geplaatst in: Systeemcamera's