Computer algemeen
Door 10 augustus 2016 Lees verder →

Samyang introduceert 20 mm objectieven

Samyang heeft twee lichtsterke 20 mm full-frame objectieven voor foto én video aangekondigd, te weten de Samyang 20 mm F1.8 ED AS UMC voor foto en de Samyang 20 mm T1.9 ED AS UMC voor video. Beide objectieven zijn uitzonderlijk lichtsterk voor een ultragroothoek met een vastebrandpuntsafstand van respectievelijk F1.8 en T1.9 en zijn een fraaie aanvulling op de huidige lijn van lichtsterke vastebrandpuntsobjectieven van Samyang.

Samyang 20mm 01

De Samyang 20 mm F1.8 ED AS UMC is een handmatig scherp te stellen ultragroothoekobjectief voor full-frame reflexen als de Canon EOS-1D X Mk II en Nikon D5, maar ook voor spiegelloze camera’s als de Sony A7 RII. De ruime beeldhoek van 95 graden van dit 20 mm objectief (70 graden op een APS-C camera) maakt het perfect voor het vastleggen van landschappen en interieurs. Het is ook in te zetten als lichtsterk reportageobjectief. Voor het ontwerp is gebruik gemaakt van Samyang’s uitzonderlijke optische kennis. De Samyang 20 mm F1.8 heeft 13 glazen lenselementen in 12 groepen, inclusief drie extra low dispersion lenselementen (ED) en twee glazen asferische lensdelen (ASP). Deze zorgen voor een minimalisering van ongewenste lichtverstrooiing en leveren een hoge resolutie van het centrum tot in de hoeken. Dit objectief is ook voorzien van Samyang’s Ultra Multi Coating (UMC) om de lichtdoorlating te optimaliseren en het ontstaan van flare en ghosting tegen te gaan. Het objectief heeft ook een ultra korte minimale scherpstelafstand van slechts 20 cm. Bij gebruik van de volle opening F1.8 is het daardoor mogelijk om het hoofdonderwerp geheel los te maken van de achtergrond.

Video-variant

Samyang levert dit nieuwe objectief ook in een speciale video-variant. Het Samyang 20 mm T1.9 ED AS UMC objectief voldoet aan de wensen van filmmakers én fotografen die ook serieus willen filmen met hun bestaande fotocamera. Deze nieuwe Samyang objectieven zijn een aanrader voor iedere serieuze professionele- of amateurfilmer die behoefte hebben aan een lichtsterke vaste brandpunt tegen een aantrekkelijke prijs. De Samyang video serie objectieven staat precies videowerk toe door de T markeringen. Aangezien de objectieven voorzien zijn van een gekartelde scherpstelring, zijn ze standaard te gebruiken met een follow focus systeem. Het diafragma is stil en soepel in te stellen met de ontkoppelde traploze diafragmaring. Tevens staan de afstandsschaal en T-nummers op beide zijden van het objectief voor extra gemak bij het filmen.

Samyang 20mm video 02

Beschikbaarheid

De Samyang 20 mm F1.8 en de Samyang 20 mm T1.9 foto- en videovarianten zijn vanaf half september beperkt leverbaar voor de volgende 10 vattingen: Canon EOS, Nikon F, Sony α, Pentax K, Sony E, Fujifilm X, Canon M, Samsung NX, Olympus en Panasonic Micro Four-thirds en Olympus 4/3. De Samyang 20 mm F1.8 ED AS UMC kost € 519,99 en aan de Samyang 20 mm T1.9 ED AS UMC hangt een prijskaartje van € 579,99.

Kijk voor meer informatie op www.samyangbenelux.com.