Computer algemeen
Door 24 augustus 2016 Lees verder →

Nikon introduceert twee nieuwe supertelezoomobjectieven

Nikon breidt het assortiment DX Nikkor-objectieven uit met twee lichte supertelezoomobjectieven: de AF-P DX Nikkor 70–300mm f/4.5–6.3G ED VR en de AF-P DX Nikkor 70–300mm f/4.5–6.3G ED. Beide objectieven zijn voorzien van Nikon’s nieuwe, uiterst stille AF-P-stappenmotor waardoor ze ideaal zijn voor het vastleggen van zowel video’s als foto’s. Ook de draagbaarheid van beide objectieven is aanzienlijk verbeterd: dankzij hun compacte constructie kunnen ze gemakkelijk worden meegenomen en vormen ze een uitgebalanceerd geheel als ze samen met Nikon’s kleinere spiegelreflexen worden gebruikt.

Nikkor_DX_70_300_ED 550

Of u nu verafgelegen onderwerpen fotografeert, reisfoto’s maakt of wilde dieren vastlegt, met het veelzijdige brandpuntsbereik van 70-300 mm kan elk ver gelegen onderwerp gemakkelijk dichtbij worden gehaald. Een element van ED-glas (extra lage dispersie) in elk objectief produceert hogeresolutiebeelden met levendige kleuren, scherpe details en een perfect contrast. Nikon’s AF-P-stappenmotor zorgt ervoor dat dit objectief snel scherpstelt en door de stille werking is het ideaal voor het opnemen van films. Wanneer u inzoomt om een foto te maken, wordt het onderwerp direct en met uiterste precisie scherp in beeld gebracht. Wanneer u video-opnamen maakt, zorgt de motor ervoor dat de scherpstelling vrijwel geluidloos kan worden verplaatst.

Lichte constructie

Beide superteleobjectieven bieden nieuwe gebruikers een intuïtievere manier om te fotograferen. Gebruikers kunnen via het cameramenu schakelen tussen autofocus en handmatige scherpstelling. Omdat de objectiefcilinder zelf geen schakelaars bevat, loopt u niet het risico per ongeluk instellingen te wijzigen wanneer u een opname maakt. Bovendien zijn deze objectieven zeer licht. De AF-P DX Nikkor 70–300mm f/4.5–6.3G ED weegt slechts 400 gram en de AF-P DX Nikkor 70–300mm f/4.5–6.3G ED VR weegt slechts 415 gram. De AF-P DX Nikkor 70–300mm ED VR beschikt over Nikon’s vibratiereductietechnologie voor heldere, scherpe beelden. Het vibratiereductiesysteem is ontworpen om meer stabiliteit te bieden wanneer er uit de hand wordt gefotografeerd, zodat u opnamen kunt maken met sluitertijden die tot vier stops langer zijn. Dit betekent dat heldere, scherpe beelden worden vastgelegd, zelfs wanneer opnamen aan het einde van het telebereik worden gemaakt. VR kan worden in- en uitgeschakeld via het cameramenu.

Nikkor_DX_70_300_ED VR 550

De adviesprijs voor de AF-P DX 70-300 mm 1:4,5-6,3G ED VR bedraagt € 399,- en aan de AF-P DX 70-300 mm 1:4,5-6,3G ED hangt een prijskaartje van € 349,-. Beide objectieven zijn beschikbaar vanaf 15 september 2016.

Kijk voor meer informatie op www.nikon.nl.

Geplaatst in: Objectieven (reflex)