Computer algemeen
Door 12 augustus 2016 Lees verder →

Focus op fotografie: Objectieven

Het objectief is verreweg het belangrijkste onderdeel van een camera. Het is ook het meest fascinerende onderdeel. Het bepaalt namelijk hoe uw camera de wereld ziet: een dynamische, allesomvattende blik in een beeldhoek van 180° of meer, een tweehonderd keer kleinere beeldhoek die een detail weergeeft dat met het blote oog niet te zien is – of iets daartussenin. Vooral door die grote verschillen in beeldhoek is er een enorm aanbod aan objectieven ontstaan. Tel daar nog eens de andere eigenschappen bij op, vooral lichtsterkte en kwaliteit, en u krijgt een woud aan objectieven, dat het zicht op afzonderlijke objectieven ontneemt.

9789059408166-boek

Bij uitgeverij Van Duuren Informatica is in de reeks Focus op fotografie nu een boek verschenen over objectieven. In het 240 pagina’s tellende boek Focus op fotografie: Objectieven (ISBN 9789059408166) gaat auteur Dré de Man uitgebreid in op alle aspecten van objectieven. Als eerste wordt uitgelegd wat een objectief precies is en de ontstaansgeschiedenis. Daarna komen zaken als perspectief, vertekening, vervorming, diafragma, aberraties en effecten, uitgebreid aan bod. Ook wordt er stilgestaan bij alle aspecten, zoals microcontrast, MTF, AF-fijnafstelling en achtergrondonscherpte (bokeh), die de kwaliteit van een objectief bepalen. Ook wordt ingegaan op alle verschillende soorten objectieven en in een apart hoofdstuk wordt aandacht besteed aan portretobjectieven. Het boek sluit af met een hoofdstuk hoe men het beste met objectieven om kan gaan om schade te voorkomen. Het boek is rijkelijk geïllustreerd voor voorbeeldfoto’s. Na het lezen van dit informatieve boek bent u in staat om dit allerbelangrijkste onderdeel van de camera zo te kiezen en te gebruiken dat u alle foto’s kunt maken die u wilt. Het boek kost € 29,95 en is onder andere verkrijgbaar bij Bol.com. Aanbevolen!

Geplaatst in: Boeken