Computer algemeen
Door 20 juli 2016 Lees verder →

Sony Zeiss Planar 50 mm/F1.4 ZA

Sony heeft een nieuwe full-frame Planar T* FE 50 mm/F1.4 ZA lens voor E-mount systeemcamera’s geïntroduceerd. De 50 mm prime lens heeft een groot diafragma van maximaal F1.4, met hoog contrast en resolutie. Dit garandeert optimale prestaties op het volledige frame – van het centrum tot de hoeken – en bij alle diafragmaopeningen, zelfs met een volledige opening op F1.4.

Sony 50mmF14ZA 01

Dit nieuwe prime objectief is gebouwd met geavanceerde AA (Advanced Aspherical) en ED (Extra-low Dispersion) glaselementen. Deze verminderen de sferische en chromatische afwijking. Dit gecombineerd met een Zeiss T* Coating die flare en ghosting tot het minimum beperkt en de helderheid van Zeiss oplevert. Het Planar-design staat garant voor een minimale vervorming. Het grote diafragma van maximaal F1.4 verzekert een helderheid en snelheid die interieuropnamen bij zwak licht, nachtscènes en portretten ten goede komen. De circulaire opening van 11 bladen geeft een perfecte achtergrondonscherpte (bokeh). Voor extra functionaliteit heeft de lens een diafragmaring met verstelbare Aan/Uiy-schakelaar, een AF/MF-focusschakelaar en een stof- en vochtbestendige constructie. De nieuwe lens is uitgerust met een ring drive SSM (Super Sonic wave Motor) systeem voor een efficiënte snelle, nauwkeurige en vrijwel geruisloze scherpstelling die bijzonder nuttig is voor het filmen.

De nieuwe Sony Zeiss Planar 50 mm/F1.4 ZA heeft een adviesverkoopprijs van € 1.800,-.

Kijk voor meer informatie op www.sony.nl.

Geplaatst in: Objectieven (syscam)