Computer algemeen
Door 8 juli 2016 Lees verder →

Fujifilm X-T2 aangekondigd

Fujifilm heeft de komst van Fujifilm X-T2 camera aangekondigd. Het betreft een spiegelloze digitale systeemcamera in een prachtig retro design. De camera doet terugdenken aan traditionele analoge camera’s. De X-T2 bezit Fujifilm nieuwe 24,3-megapixel X-Trans CMOS III beeldsensor, een X-Processor Pro beeldprocessor en een zeer snel en precies autofocus systeem. Tevens is de nieuwe X-T2 Fujifilm eerste X-serie camera met 4K high definition videofunctionaliteit.

Fujifilm X-T2 01

De X-T2 combineert de door Fujifilm ontwikkelde sensor- en beeldprocessor technologie met een reeks ultrascherpe Fujinon-objectieven en behaalt daardoor een hoge beeldkwaliteit. De compacte, lichtgewicht body van de X-T2 is stof- en waterbestendig en werkt bij temperaturen tot -10°C. De autofocus en elektronische zoeker zijn substantieel verbeterd, waardoor de camera beter dan ooit in staat is een bewegend onderwerp vast te leggen bij moeilijke omstandigheden en is daardoor ook zeer geschikt voor sport- en natuurfotografie, een gebied wat voorheen als niet geschikt voor systeemcamera’s werd gezien. De X-T2 ondersteunt als eerste X-systeemcamera ook 4K-video. De Filmsimulatie-modus, normaal gebruikt voor stilstaande foto’s, kan ook in de film modus toegepast worden om zo eenvoudig videobeelden in professionele kwaliteit vast te leggen.

Fujifilm X-T2 02

Klassiek design

Het klassieke design van de nieuwe X-T2, is gebaseerd op dat van zijn populaire voorganger uit 2014, de Fujifilm X-T1. Dit design, met centraal geplaatste elektronisch zoeker en analoog aanvoelende knoppen, schakelaars en instelwielen, is niet alleen zeer stijlvol, maar heeft vooral een bewezen ergonomische functie. Intuïtief weet de gebruiker de juiste instellingen te vinden. Door de grote centraal geplaatste elektronische zoeker met een vergrotingsratio van 0.77x wordt je als het ware de fotografie ingezogen. De perfecte uitlijning van je lichaam met het onderwerp door het objectief geeft je het gevoel dat je één bent geworden met de camera, wat zorgt voor het ultieme fotografiegevoel. Optioneel wordt een speciale powerbooster voor de X-T2 beschikbaar die de ergonomie van de grip in horizontale en verticale positie verbeterd en de prestaties en de gebruikstijd van de camera vergroot. Deze powerbooster verbeterd ook de gewichtsballans bij het gebruik van grotere tele-objectieven. De volledige collectie van 22 Fujinon objectieven beslaat een wijde reeks van focale lengtes, van ultragroothoek tot ultratelefoto. De compacte en lichtgewicht objectieven zijn optimaal ontworpen om te voldoen aan de uiteenlopende wensen van fotografen.

Fujifilm X-T2 03

De Fujifilm X-T2 zal medio september verkrijgbaar zijn voor een adviesprijs van € 1.699,- (body). Een kit bestaand uit body en het Fujinon XF 18-55mm/F2.8-4 R LM OIS zoomobjectief gaat € 1.999,- kosten.

Kijk voor meer informatie op www.fujifilm.eu/nl/.

Geplaatst in: Systeemcamera's