Computer algemeen
Door 8 juni 2016 Lees verder →

Piccure+ versie 3

De makers van Piccure+ hebben onlangs versie 3 uitgebracht. Piccure+ is een stand-alone programma en Photoshop compatibele plug-in voor het verscherpen van beelden. Wat Piccure+ doet is het analyseren van uw opnamen en verbeteringen in de scherpte aanbrengen op basis van geavanceerde algoritmen. Er zijn twee onderdelen: Lens+ voor het optimaliseren van scherpte en het verdoezelen van lensfouten, en Motion+ voor het corrigeren van onbedoelde camerabeweging. Versie 3 is op tal van punten verbeterd. Vooral de snelheidswinst is een pluspunt.

Piccure+ interface 550

Piccure+ analyseert het beeld met intelligente algoritmen en kan zo een aantal mogelijke oorzaken van beeldvervaging corrigeren. Dit zijn optische imperfecties in de lens (zachtheid of chromatische aberratie) en camerabeweging. Daarbij heeft Piccure+ geen lens- of cameraprofielen nodig omdat de fouten voor elk beeld individueel berekend worden. Piccure+ kan niet onscherpe beelden als gevolg van scherpstelfouten corrigeren, bewogen objecten scherper maken, nachtopnamen corrigeren als daarin alleen lichten zichtbaar zijn, en ruis in opnamen verwijderen. Versie 3 van Piccure+ is op tal van punten verbeterd, te weten:

  • De zogeheten Adaptive Heterogeneous Computation Engine (AHCE) is volledig herschreven met als resultaat een aanzienlijke verbetering van de verwerkingssnelheid (tot 6x bij gebruik van een Nvidia grafische kaart );
  • Snelheidsverbetering van 50 tot 75% bij het verwerken van RAW-beelden en een algemene snelheidsverbetering van 20 tot 50% (CPU);
  • Twee extra instellingen bij het corrigeren van chromatische aberratie (vijf in plaats van drie);
  • Verfijnde instelmogelijkheden Sharpness in Quality+;
  • Uitbreiding RAW-ondersteuning met 56 nieuwe modellen brengt het totaal op 689 camera’s die nu ondersteund worden;
  • Vernieuwde en verbeterde gebruikersinterface;
  • Diverse software bugs zijn opgelost.

Piccure+ is een bijzonder krachtig programma voor het verscherpen van foto’s. Zowel het stand-alone programma als de plug-in zijn eenvoudig in het gebruik. Er zijn maar een paar schuifbalken die ingesteld hoeven te worden. Lees hier onze review van versie 2.5. Overtuig uzelf en download de 30 dagen probeerversie. Aanbevolen!

Kijk voor meer informatie op www.piccureplus.com.

Geplaatst in: Nieuws