Computer algemeen
Door 17 juni 2016 Lees verder →

Panasonic introduceert Leica DG Summilux 12 mm/F1.4 ASPH

De nieuwe Leica DG Summilux 12 mm/F1.4 ASPH is een snelle lens met een vaste brandpuntsafstand. De groothoeklens is vooral geschikt voor landschapsfotografie, maar ook ideaal voor opnames binnenshuis en in ruimten met weinig licht Bovendien weet de lens natuurlijke achtergrondonscherpte effecten (bokeh) te creëren door het grote diafragma van F1.4. Dankzij de robuuste spatwater- en stofbestendige behuizing kan de lens mee op avontuur.

Leica DG Summilux 12 mm/F1.4 ASPH

Het lenssysteem van de Leica DG Summilux 12 mm/F1.4 ASPH bestaat uit 15 elementen in 12 groepen, waaronder twee asferische lenzen, twee UED (Ultra Extra-low Dispersion) lenzen en één ED (Extra-Low Dispersion) lens. Door toepassing van vijf speciale lenzen beantwoordt het systeem aan de strenge normen van Leica voor uitzonderlijke beeldkwaliteit met een hoge resolutie en minimale vervorming. De nieuwe Leica DG Summilux mm/F1.4 ASPH creëert beelden met een hoge resolutie van het midden tot in de hoeken. Fotografen kunnen hiervan profiteren als ze opnames maken van een sterrenhemel of een verlichte stad bij nacht. De lenselementen met meerdere coatings verbeteren ook de beeldkwaliteit, zodat natuurgetrouwe foto’s en video’s kunnen worden gemaakt.

Panasonic Leica 12mm

Scherpstelsysteem

De nieuwe Leica DG Summilux 12 mm/F1.4 ASPH is voorzien van een inwendig scherpstelsysteem en stappenmotor voor een soepele en stille bediening. Wanneer de lens wordt gebruikt in combinatie met een Lumix G-camera, die beschikt over een snel en uiterst nauwkeurig contrast AF-systeem, optimaliseert dit zowel de foto- als video-opnames. De lens is ook compatibel met de sensordrive bij een maximum van 240 bps. De ultrasnelle AF van de Lumix G camera’s wordt hierdoor maximaal benut. Deze prachtige AF-prestaties zijn ideaal voor het maken van 4K-video’s, waarbij nauwkeurig scherpstellen essentieel is. De Leica DG Summilux 12 mm/F1.4 ASPH heeft een diafragmaring waarmee het diafragma direct en gemakkelijk kan worden aangepast. Negen lamellen geven het diafragma een mooie ronde vorm. Bij het maken van opnames met een groot diafragma resulteert dit in een vloeiend effect in de delen waarop niet is scherpgesteld. Een bijzonder betrouwbare metalen vatting staat voor duurzaamheid bij veelvuldig gebruik. De lensvatting, het lenslichaam en de zonnekap zijn allemaal gemaakt van metaal om te komen tot een slank en stijlvol ontwerp dat aansluit bij het totale assortiment van Lumix G systeemcamera’s.

Panasonic Leica 12mm 03

Prijs en beschikbaarheid zijn nog niet bekend.

Kijk voor meer informatie op www.panasonic.nl.

Geplaatst in: Objectieven (syscam)