Computer algemeen
Door 25 mei 2016 Lees verder →

Fujifilm introduceert Fujinon Teleconverter XF2X TC WR

Nieuw van Fujifilm is de Fujinon Teleconverter XF2X TC WR. Deze teleconverter, waarmee het tele-bereik van bepaalde X Mount-objectieven kan worden verlengd, wordt in juni 2016 toegevoegd aan de line-up van verwisselbare objectieven voor spiegelloze X-Serie digitale camera’s.

Fujinon Teleconverter XF2X TC WR

De Fujinon Teleconverter XF2X TC WR is een high-performance teleconverter die het brandpuntafstand van objectieven twee keer zo groot maakt. De optische constructie van de teleconverter telt negen elementen in vijf groepen om de optische prestaties van het originele objectief te waarborgen. Bovendien is de teleconverter weer- en stofbestendig wanneer deze op een bijpassend objectief wordt geplaatst en werkt deze bij temperaturen tot -10°C. Hierdoor kan deze moeiteloos buiten worden gebruikt in combinatie met de weer- en stofbestendige X-T1 en X-Pro2 camerabody’s en de XF 50-140mm F2.8 R LM OIS WR en XF 100-400mm F4.5-5.6 R LM OIS WR objectieven. Gebruik van de parameters voor optische beeldkwaliteit voor de algehele karakteristiek van de originele lens en 2x teleconverter, zorgt voor excellente beeldprestaties en geweldige aberratieonderdrukking. Het diafragma wordt twee stops hoger wanneer de teleconverter is bevestigd en de camera laat deze informatie zien waardoor de verandering in diafragma en brandpuntafstand altijd duidelijk is.

Autofocusprestaties

Phase detection AF is nog steeds beschikbaar wanneer de XF 50-140mm F2.8 R LM OIS WR wordt gebruikt met de 2x teleconverter bevestigd. Contrast detection AF is nog steeds beschikbaar wanneer de XF 100-400mm F4.5-5.6 R LM OIS WR wordt gebruikt met de 2x teleconverter bevestigd. Zelfs in super-telefoto bereik is accuraat focussen met een geringe scherptediepte mogelijk dankzij de AF van de beeldsensor die gebruik maakt van de zogenoemde Live View-functionaliteit van spiegelloze camera’s. De optische beeldstabilisatieprestaties blijven ongewijzigd door de toegevoegde teleconverter. Het hoogwaardige metalen exterieur van de teleconverter is ontworpen met het X-systeem in gedachten. Dat betekent dat, wanneer de teleconverter wordt bevestigd aan een geschikt Fujinon-objectief, de twee producten er uit zien als één objectief. Om de XF 50-140mm F2.8 R LM OIS WR en XF 100-400mm F4.5-5.6 R LM OIS WR objectieven optimaal te laten werken, is een firmware-update nodig. Deze firmware zal begin juni 2016 beschikbaar worden gesteld. Er moet voor gezorgd worden dat bij het updaten van de firmware eerst de camera en pas daarna het objectief van nieuwe firmware voorzien wordt.

De Fujinon XF2X TC WR teleconverter heeft een adviesprijs van € 449,- en is beschikbaar vanaf juni 2016.

Kijk voor meer informatie op www.fujifilm.eu/nl.

Geplaatst in: Nieuws