Computer algemeen
Door 13 mei 2016 Lees verder →

Canon EF-M 28 mm/F3.5 Macro IS STM

Met het EF-M 28 mm/F3.5 Macro IS STM objectief heeft Canon een nieuwe macrolens voor camera’s in de EOS M-serie aangekondigd. Deze compacte en lichtgewicht lens is ’s werelds eerste macro-objectief met ingebouwde Macro Lite ledverlichting om schaduwen en donkere delen te verwijderen. Met de mogelijkheid om scherp te stellen op onderwerpen die zich op slechts 13 mm afstand bevinden en een gewicht van slechts 130 gram is de EF-M 28mm f/3.5 Macro IS STM ook ’s werelds lichtste macrolens voor spiegelloze cameramodellen met verwisselbare lenzen.

Canon EF-M 28mm f3.5 Macro IS STM 02

Ongeacht of je nu je favoriete gerecht fotografeert om op Instagram te delen of in de lente de kleurrijke details van een bloem wilt fotograferen, deze lens is ideaal om zelfs de subtielste nuances vast te leggen. De unieke Macro Lite ledverlichting stelt je in staat de lens net zo dichtbij te brengen als nodig is, zonder dat dit ten koste gaat van de belichting. De Macro Lite ledverlichting wordt bediend met een schakelaar en stelt je in staat de lichtintensiteit en richting aan één of beide zijden te wijzigen om kleine onderwerpen van dichtbij te belichten. De lens biedt fascinerende belichtingsmogelijkheden, terwijl het ontwerp voorkomt dat schaduwpartijen ontstaan door zowel de camera als de lens. Of het nu gaat om de schittering van juwelen weer te geven, de ingewikkelde structuur van stoffen vast te leggen of om een close-up foto, deze lens helpt je foto’s te maken die het waard zijn om te delen.

Canon EF-M 28mm f3.5 Macro IS STM 01

Super Macro modus

Voor unieke opnamen biedt de lens naast een 1,0x vergroting ook een 1,2x vergroting in de Super Macro modus. Dit brengt je dichter bij onderwerpen en om je te helpen zelfs het kleinste detail zo nauwkeurig mogelijk vast te leggen, bedraagt de kortste scherpstelafstand van de lens slechts 13 mm. De optical Image Stabilizer van Canon geeft je de flexibiliteit om zonder cameratrilling vanuit de hand te fotograferen. Dit zorgt voor haarscherpe, trillingvrije opnamen. In combinatie met Hybrid IS-technologie worden ook de cameratrillingen gecorrigeerd waarbij kleine hoekverdraaiingen plaatsvinden, iets wat zich vaak voordoet bij macrofotografie. De EF-M 28 mm/F3.5 Macro IS STM is ’s werelds eerste autofocuslens die in staat is scherp te stellen bij zowel oneindig als bij een 1,2x vergroting. Het objectief heeft een uit zeven lamellen bestaand diafragma en biedt een vloeiende achtergrondonscherpte (bokeh). Fluisterstil scherpstellen door de STM van de lens zorgt voor videoclips zonder storende geluidsinterrupties.

Het Canon EF-M 28 mm/F3.5 Macro IS STM objectief heeft een adviesprijs van € 379,99 en is beschikbaar vanaf juni 2016.

Kijk voor meer informatie op www.canon.nl.

Geplaatst in: Objectieven (syscam)