Computer algemeen
Door 26 april 2016 Lees verder →

Zeiss Batis 2.8/18mm groothoekobjectief

Zeiss heeft het assortiment Batis objectieven uitgebreid met een super groothoekobjectief. Het nieuwe Zeiss Batis 2.8/18mm met Sony E-vatting heeft een diagonale beeldhoek van 99 graden en is momenteel het kortste full-frame objectief met vast brandpuntsafstand én autofocus. De nieuwe Zeiss Batis 2.8/18mm, met innovatief OLED-scherm dat de scherpstelafstand en scherptediepte toont, is mede indrukwekkend vanwege de hoge beeldkwaliteit over het gehele beeldveld.

Zeiss Batis 18mm 01

De nieuwe Zeiss Batis 2.8/18mm is indrukwekkend vanwege de hoge beeldkwaliteit over het gehele beeldveld. Op grond van de grote diagonale beeldhoek van 99 graden, is dit objectief ideaal voor landschaps-, architectuur- en astrofotografie en het maken van indrukwekkende interieuropnamen van kleine ruimtes. Het objectief heeft 11 lenselementen in tien groepen en is gebaseerd op het Zeiss Distagon optische ontwerp. Vier van de lenselementen zijn aan beide zijden asferisch en zeven worden gemaakt van speciale glassoorten. Het floating lens element ontwerp garandeert constant hoge beeldprestaties over het gehele beeldvlak – van de minimale scherpstelafstand tot oneindig.

OLED-scherm

De nieuwe Zeiss Batis 2.8/18mm bevat ook een innovatieve OLED-scherm om de scherpstelafstand en de exacte scherptediepte, afhankelijk van de gebruikte camerasensor te tonen. Het elektronische display is gemakkelijk te lezen, zelfs bij weinig licht. De snelle en stille AF-aandrijving, met lineaire motoren, zorgt er keer op keer voor dat het onderwerp scherp in beeld komt. In aanvulling op het autofocus, is er een handige rubberen scherpstelring voor nauwkeurige handmatige scherpstelling. Dit betekent dat de fotograaf de volledige creatieve vrijheid heeft als het gaat om beeldcompositie. De Zeiss Batis objectieven zijn allen (dus ook de 25mm en 85mm) uitgerust met afdichtingen tegen stof en en vocht, zodat ze gebruikt kunnen worden onder de meest extreme weersomstandigheden. Alle Zeiss Batis objectieven ondersteunen alle standen en functies van het huidige aanbod van Sony E-vatting camera’s.

Het Zeiss Batis 2.8/18mm objectief voor Sony E-vatting camera’s is leverbaar vanaf medio mei 2016. De adviesverkoopprijs bedraagt € 1.509,-.

Kijk voor meer informatie op www.zeiss.nl.

Geplaatst in: Nieuws