ComputerComputer
Door 17 maart 2016 Lees verder →

Portretten op reis

Fotografeer op reis niet alleen landschappen, gebouwen en monumenten, maar ook de mensen die er wonen en werken. Foto’s van plaatselijke bewoners geven je reisreportage een extra dimensie. Wil je portretten maken dan zul je de plaatselijke bewoners moeten vragen om voor je te poseren. Vraag vriendelijk toestemming en laat ze het resultaat – op het LCD-scherm van je camera – ook zien.

portretten op reis

Ben je op een markt, koop dan ook wat van je – potentiële – onderwerp. Men is dan sneller geneigd om voor je te poseren. Heb je een camera met een ingebouwde flitser, gebruik die dan – indien nodig – om in te flitsen om het gezicht duidelijker uit te laten komen tegen de achtergrond. Weigeren mensen resoluut dat ze niet op de foto willen, dring dan niet aan!

Geplaatst in: Portretfotografie