Computer algemeen
Door 16 maart 2016 Lees verder →

Nationale winnaars Sony World Photography Awards bekend

De Nederlandse fotograaf Max van Son uit Amsterdam is uitgeroepen tot de winnaar van de Netherlands National Award van de Sony World Photography Awards. Van Sons winnende foto ‘Late Afternoon Fight’ is geselecteerd als de beste foto van een Nederlandse fotograaf die in één van de tien open categorieën is ingezonden. De Sony World Photography Awards belonen en bekronen elk jaar ‘s werelds beste fotografen van het afgelopen jaar. Het National Awards-programma onderscheidt de beste foto die door een lokale fotograaf is genomen. Het programma loopt in 60 landen wereldwijd. De National Awards staan open voor zowel professionele als amateurfotografen.

Max_Van_Son_Winner_Netherlands_National_Awards_2016 630

Van Son is architect en bekend als fotograaf. Hij wint met deze prijs een Sony A7 II. Daarnaast zal de winnende foto deel uitmaken van de 2016 Sony World Photography Awards-tentoonstelling in het Londense Somerset House van 22 april tot 8 mei. Ook wordt deze foto gepubliceerd in het jaarlijkse Sony World Photography Awards-boek. Van Son vertelt over de winnende foto: “Ik heb deze foto in de zomer van 2015 in de duinen van Noord-Holland genomen. Ik was al de hele middag aan het fotograferen toen ik opeens het geluid van vechtende vossen in de bosjes hoorde. Ik ging voorzichtig op het geluid af en zag twee vossen in gevecht, vlak voor zonsondergang. Op een gegeven moment viel het zonlicht heel mooi in de wijd geopende bekken van de twee vossen. Dat was het juiste moment om een aantal foto’s te maken.” Van Sons reactie op het nieuws dat hij de winnaar is: “Ik vind het fantastisch om te horen dat ik de winnaar ben van de nationale prijs! En het feit dat het gaat om een foto in de categorie ‘Nature & Wildlife’ is extra motiverend voor me. Natuurfotografie geeft me een goed gevoel van balans in verhouding tot architectuur. Ik voel me nu extra geïnspireerd om in deze categorie te blijven werken.” De overige prijswinnaars in de Netherlands National Award zijn Carina Dumais, tweede prijs voor haar foto getiteld ‘Fun at City Beach on the quay’, en Max van Son, derde prijs voor zijn foto getiteld ‘Roll Over’.

Kijk voor meer informatie op www.worldphoto.org.

Geplaatst in: Nieuws