Computer algemeen
Door 25 februari 2016 Lees verder →

Panasonic Lumix G Vario 12-60 mm/F3.5-5.6 Power O.I.S.

Nieuw van Panasonic is het Lumix G Vario 12-60 mm/F3.5-5.6 Power O.I.S. zoomobjectief. Dit nieuwe zoomobjectief is speciaal ontwikkeld als nieuwe kitlens voor de Panasonic Lumix G Micro Four Thirds systeemcamera’s. Dankzij het royale zoombereik van 24-120 mm (kleinbeeld equivalent) is dit objectief ideaal voor elk onverwacht fotomoment onderweg. De compacte afmetingen maakt dit nieuwe objectief ook uitermate geschikt voor alledaags gebruik.

Panasonic 12-60mm 01De lensconstructie van dit nieuwe Lumix G Vario 12-60 mm/F3.5-5.6 Power O.I.S. zoomobjectief bestaat uit elf elementen in negen groepen. Het lenssysteem beschikt over drie asferische lenzen en één ED-lenselement (Extra-low Dispersion). Dit laatste element voorkomt vervorming en alle lenselementen zijn voorzien van meerdere coatings om ghosting (dubbelbeeld) en flare (schitteringen) tegen te gaan. Dit alles samen zorgt voor optimale resultaten, zelfs bij helder zonlicht. De zeven lamellen van het diafragma vormen een ronde opening, die zorgdragen voor een prachtige achtergrondonscherpte (bokeh). Voor optimale autofocusprestaties bij snelle opnames en de 4K Photo-modus zorgt een inwendig scherpstelsysteem met stappenmotor. Dit scherpstelsysteem maakt een scherpstelsnelheid van maximaal 240 bps (beelden per seconde) mogelijk. Het resultaat: een soepele, stille bediening van de snelle, uiterst nauwkeurige Contrast AF van de Lumic G systeemcamera’s.

Panasonic 12-60mm 02Stabilisatiesysteem

Het veelzijdige zoombereik van 24-120 mm (equivalent van kleinbeeldcamera) maakt een grote verscheidenheid aan opnamesituaties mogelijk, zoals reislandschappen en gedetailleerde portretten. Ook beschikt de lens over een vergrotingsfactor van 0,54x voor haarscherpe close-up en macro-opnames (vergeleken met full-frame). De geïntegreerde Power O.I.S. compenseert handbewegingen effectief, wat het fotograferen in omgevingen met weinig licht vergemakkelijkt. De lens is tevens compatibel met Lumix G camera’s die beschikken over het door Panasonic ontwikkelde Dual I.S. stabilisatiesysteem, zoals in de Lumix GX8. De nieuwe, verwisselbare Lumix G-lens is spatwater- en stofbestendig. Actieve fotografen kunnen dus ook aan de slag bij slecht weer of in uitdagende omgevingen. Om de nieuwe zoomlens goed te laten aansluiten op de sterke beeldkwaliteit van Lumix G-camera’s, is hij voorzien van een zeer duurzame, metalen bevestiging. Het strakke, zwarte metallic design past perfect bij de andere producten uit het Lumix G-assortiment.

Het Panasonic Lumix G Vario 12-60 mm/F3.5-5.6 Power O.I.S. zoomobjectief gaat € 449,95 kosten en zal vanaf eind april leverbaar zijn.

Kijk voor meer informatie op www.panasonic.nl.

Geplaatst in: Nieuws, Objectieven (syscam)