Computer algemeen
Door 17 februari 2016 Lees verder →

Canon PowerShot G: kies de juiste Lichtmeetmethode

Een Canon PowerShot G camera beschikt over drie verschillende lichtmeetmethoden: Deelmeting, Gemiddelde centrum meting en Spotmeting. Druk op de knop FUNC.SET en selecteer de optie Lichtmeetmethode om deze eventueel te wijzigen.

CanonPSG-lichtmeting tip2-550

Deelmeting

In de (standaard) stand Deelmeting meet de camera een breed gebied van het beeld en past de lichtmeting op basis van contrast, kleur, compositie en onderwerpafstand aan. Met deze lichtmeting wordt in de meeste situaties de beste resultaten bereikt. Dit is dan ook de beste stand om je camera op te laten staan.

Gemiddelde centrum meting

In de stand Gemiddelde centrum meting meet de camera het gehele beeld, maar wijst het grootste gewicht toe aan het middelste deel. Dit is de klassieke meetmethode voor portretfotografie. Je kunt deze lichtmeetmethode dan ook prima gebruiken bij het maken van portretten.

Spotmeting

Bij Spotmeting meet de camera het licht van het actieve scherpstelveld. Spotmeting zorgt ervoor dat het onderwerp juist wordt belicht, zelfs wanneer het zich voor een heldere of donkere achtergrond bevindt. Deze stand is dus prima voor het maken van opnamen bij veel tegenlicht.

Lees voor meer Canon PowerShot G tips ons gratis iBook Canon PowerShot G Haal meer uit je compactcamera!

Geplaatst in: Canon tips