Computer algemeen
Door 27 januari 2016 Lees verder →

Fujifilm X70

Nieuw van Fujifilm is de X70, een compact die voorzien is van een nieuwe Fujinon 18,5 mm/F2.8 objectief en geschikt voor zowel landschapsfoto’s als snapshots. De camera is voorzien van een APS-C formaat X-Trans CMOS II beeldsensor en een EXR Processor II Image Processing Engine. De X70 combineert eenvoudige handmatige besturing met veelzijdige fotografieopties. De X70 is het eerste model uit de X-Serie met een scherm met aanraakfunctie dat 180 graden gedraaid kan worden. Dit stelt gebruikers in staat om vanuit zowel hoge als lage hoeken te fotograferen.

Fujifilm X70 01Dankzij het nieuwe Fujinon 18,5 mm/F2.8 objectief is de X70 inzetbaar in een groot aantal omstandigheden, van landschapsfoto’s tot snapshots. Door het optische design van de X100T te gebruiken was het mogelijk een compacte, hoge kwaliteit groothoekobjectief in een kleinere, dunnere body te verwerken. Het single focal length objectief verdeelt het licht gelijk over het frame om een beeld met hoge resolutie van het midden tot de rand te produceren. Met een gewicht van 340 gram is de X70 de lichtste camera uit de X-serie met een APS-C formaat beeldsensor. De bovenplaat is voorzien van belichtingscompensatie- en sluitertijd draaiknoppen van aluminium, wat eenvoudige toegang tot belangrijke functies mogelijk maakt. De diafragma- en focusringen zijn ook van gegoten aluminium gemaakt, om het gewicht laag te houden. Het diafragma kan worden aangepast in stops van 1/3 of 1, en de focusring dient eveneens als controlering voor snelle toegang tot een aantal functies. De X70 is ook voorzien van een Auto Mode Switch-knop voor het selecteren van de volautomatische Advanced SR Auto-modus. Eenmaal geselecteerd kiest de camera automatisch de optimale instellingen voor goede resultaten onder elke omstandigheid.

Fujifilm X70 03Body

De technologieën die zorgen voor de hoge kwaliteit foto’s zijn uniek voor de X-Serie modellen en zijn gecomprimeerd in een body van zakformaat. Hieronder vallen de verbluffende kleurreproductietechnologie, ontwikkeld tijdens meer dan 80 jaar onderzoek naar fotografische film, en de unieke Lens Modulation Optimizer (LMO) beeldverwerkingstechnologie, die optische defecten als diffractie corrigeert om scherpte van rand tot rand en een realistisch driedimensionaal effect te bereiken. On-sensor phase detection autofocus focust razendsnel met 0,1 seconden. Dankzij de highspeed EXR Processor II start de camera in slechts 0,5 seconden op en heeft hij een sluitertijdvertraging van 0,01 seconden en een schietinterval van 0,5 seconden. De X70 is voorzien van een touchscreen lcd-scherm; een primeur voor de X-serie. Door de aanraakbediening in te schakelen, kan er tijdens het nemen van foto’s gebruik worden gemaakt van Touch Shot en Focus Area Selection. Tijdens het terugspelen van materiaal beschikken gebruikers over intuïtieve smartphoneachtige bediening als swipe, drag, pinch in/out en schalen door dubbel te tappen. Door de Touch Shot-functie te gebruiken in combinatie met het lcd-draaischerm, kunt u nog creatiever worden. Plaats de camera op de grond en gebruik Touch Shot voor een kijkhoek alsof het vanuit een kind of huisdier is.

Fujifilm X70 02De Fujifilm X70 is verkrijgbaar vanaf medio februari en heeft een adviesprijs van € 699,-.

Kijk voor meer informatie op www.fujifilm.eu/nl/.

Geplaatst in: Compacts