Computer algemeen
Door 26 januari 2016 Lees verder →

Ashampoo Photo Recovery

De immateriële waarde van foto’s kan niet in geld worden uitgedrukt: bruiloften, verjaardagen en diploma-uitreikingen zijn en blijven enkele van de meest memorabele momenten van ons leven. Des te vervelender als dergelijke digitaal opgeslagen herinneringen verloren gaan, zij het door het per ongeluk wissen van een harddisk of door niet meer functionerende geheugenkaarten. Met Photo Recovery heeft de Duitse softwareontwikkelaar Ashampoo een gemakkelijk te gebruiken bestandherstelprogramma voor verloren beelden op de markt gebracht.

Ashampoo Photo Recovery 01Ashampoo Photo Recovery herstelt ook corrupte bestanden of zeldzame formaten, zelfs in PDF of Word-documenten ingebedde afbeeldingen kunnen worden hersteld. De duidelijke gebruikersinterface maakt het bedienen bijzonder gemakkelijk en laat beginners in een zeer korte tijd foto’s, die gedacht waren voor eens en altijd verloren te zijn gegaan, zoeken en herstellen. Het duurt eigenlijk maar een paar muisklikken: zodra de bron geselecteerd is, kan de gebruiker het zoekproces meteen beginnen. De resultaten kunnen, met één klik, permanent opgeslagen worden. Om het selectieproces te vergemakkelijken geeft Photo Recovery de gevonden resultaten weer als miniaturen, zodat de gebruiker met één enkele klik gevonden foto’s kan accepteren of verwerpen. Gevorderde gebruikers kunnen de vele filterinstellingen gebruiken om elke zoekopdracht op basis van formaat, afmetingen en resolutie aan te passen.

Ashampoo Photo Recovery 02RAW-bestanden

Naast het herstellen van verloren gewaande beeldbestanden vanaf geheugenkaarten, harde schijven en USB (flash) drives, kan het programma in meer ongewone plaatsen op foto’s scannen. Deze ongewone plaatsen omvatten onder andere PDF-, Word- of EXE-bestanden die ook afbeeldingen kunnen bevatten. Fotoliefhebbers zullen smullen van de ondersteuning voor RAW-bestanden, een bestandstype dat veel andere programma’s niet kunnen verwerken, met meer dan 20 ondersteunde variaties. De slimme software kan ook PSD-, TGA- en SGI-bestanden herstellen. Het programma werkt onder Windows 7, Windows 8, Windows 8.1 en Windows 10. Er is een gratis probeerversie beschikbaar om het programma uit te proberen. Ashampoo Photo Recovery kost € 39,99.

Kijk voor meer informatie op www.ashampoo.com/nl/.

Geplaatst in: Nieuws, Software