Computer algemeen
Door 9 september 2015 Lees verder →

MyAlbum: foto- en video-albums nieuwe stijl

De Nederlandse startup MyAlbum biedt gebruikers een nieuwe manier van foto’s en video’s delen met vrienden en bekenden. Niet meer gewoonweg foto’s plaatsen, maar een verhaal, sfeer en emotie overbrengen. MyAlbum Storytelling is de volgende stap in de evolutie voor foto- en videosharing sites en sociale netwerken. De bestaande sharing sites mikken op het delen van losse foto’s en video’s met een grote groep vrienden in tegenstelling tot het delen van complete verhalen met een kleiner publiek in een meer afgeschermde omgeving.

MyAlbum_01

Zo’n 3 miljard foto’s worden dagelijks gedeeld via social media (1,5 per smartphone) terwijl mensen vele malen meer foto’s maken. Smartphone-bezitters zijn gefrustreerd door de enorme stapel foto’s en video’s op hun camera roll. Ze wachten op een service die ze helpt deze losse snapshots de bundelen in deelbare verhalen, en die is er nu met MyAlbum. De MyAlbum dienst wordt gelanceerd in vijf talen en richt zich op de Europese en Noord-Amerikaanse markt. De dienst is zowel online als via een app beschikbaar. Deze app is gratis te downloaden via de App store.

Verrijken

Verrijk je album met insights, zoals weer, snelheid, hoogte en kaarten, en creëer visuele verhalen in een handomdraai. De database bevat informatie over duizenden toeristische trekpleisters die met één klik kunnen worden toegevoegd aan het album. De in de beelden aanwezige EXIF-gegevens worden op een slimme manier gekoppeld aan online content en slimme algoritmes zorgen ervoor dat de belangrijkste shots de nadruk krijgen. Het minimalistische en cleane design kan worden aangevuld met teksten, toeristische informatie en kleuren om er een écht persoonlijk verhaal van te maken. Volgens mede-optichter Jos de Schiffart zouden mensen hun tijd en geld moeten steken in de zaken waar ze het meeste plezier uit halen. Op deze manier haalt men het beste uit het leven. “Uiteindelijk maakt dit je gelukkiger dan wat materiële zaken. Herinneringen zijn het meest waardevolle goed, maar met de tijd vervagen ze. Wij helpen je in een handomdraai visuele verhalen te maken. Houd herinneringen levend alsof het gisteren gebeurd is, voor jezelf of om te delen met anderen.”

De MyAlbum dienst is gratis inclusief 5 GB opslagruimte, meer opslagruimte kan tegen betaling worden aangeschaft. Op beta.myalbum.com/nl/inspiratie staan enkele voorbeelden van foto-albums nieuwe stijl.

Kijk voor meer informatie op beta.myalbum.com (binnenkort: www.myalbum.com).

Geplaatst in: Nieuws