Computer algemeen
Door 2 september 2015 Lees verder →

Canon Showcase: Iconische foto’s en fotowedstrijd

In het kader van de 10de verjaardag van de Canon EOS 5D presenteren Canon Europe en Getty Images een serie iconische foto’s die zijn gemaakt door ‘s werelds meest toonaangevende fotografen. De opnamen vertellen de verhalen van tien beslissende momenten uit de afgelopen tien jaar. Niet alleen laten deze beelden de kracht van fotografie zien, zij tonen ook de rol die fotografie wereldwijd speelt bij het op gang brengen van veranderingen.

John-Moore600

De afgelopen tien jaar was de EOS 5D voor veel professionele fotografen de ideale camera om mee te werken. Camera’s uit de Canon EOS 5D-serie hebben een aantal van de meest belangrijke, beeldbepalende momenten in de wereld vastgelegd. Bovenstaande foto van een vrouw die huilend op het militaire graf van haar man in Arlington ligt is gemaakt door fotograaf John Moore met een Canon EOS 5D Mark I. Het beeld toont een persoonlijk moment van verandering en tegelijkertijd de verandering in de houding ten opzichte van de inzet van troepen in conflictgebieden, zoals Irak en Afghanistan. De foto toont de verwoestende gevolgen van oorlog voor het thuisfront en raakte het hart van miljoenen mensen. De opname verscheen wereldwijd in toonaangevende media. Het is een van de tien iconische foto’s die te zien zijn in de Canon Showcase op de Come and See website. De opnamen zijn ook te zien tijdens een speciale jubileumtentoonstelling van Canon in de week voor professionals op Visa pour l’Image 2015. Dit jaarlijkse festival voor fotojournalistiek vindt plaats van 31 augustus tot 6 september 2015 in het Franse Perpignan.

Eigen iconische foto’s

Naast de indrukwekkende fotoserie viert Canon Europe het tienjarig bestaan van de EOS 5D-serie met een pan-Europese fotowedstrijd, waarbij limited edition EOS 5D-jubileumprijzen te winnen zijn. Canon nodigt alle fotografen, van amateur tot professional, en zowel smartphone- als cameragebruikers, uit om een iconische foto in te zenden waarop een verhaal van verandering te zien is. De ingezonden beelden en verhalen worden beoordeeld door een panel van bekroonde juryleden, waaronder Canon Ambassador Brent Stirton en fotograaf Toby Smith van Getty Images. De Canon Iconic Images-fotowedstrijd wordt gehouden in achttien Europese landen (het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Spanje, Nederland, België, Oostenrijk, Noorwegen, Denemarken, Finland, Zweden, Zwitserland, Portugal, Hongarije, Polen, Slowakije, Tsjechië en Rusland) en loopt van 1 september tot 2 oktober 2015.

Kijk voor meer informatie in de Galerij van de Come and See website en op Iconic Images-wedstrijd.

Geplaatst in: Nieuws