Computer algemeen
Door 15 september 2015 Lees verder →

AOC Q2577PWQ monitor

Nieuw van AOC is een 25 inch (63,5 cm) monitor met een QHD-resolutie van 2560 x 1440 pixels. De Q2577PWQ heeft een IPS-paneel van hoge kwaliteit met ultrabrede kijkhoeken, zowel verticaal als horizontaal, waardoor de monitor een uitstekende kleurconsistentie heeft. Doordat de AOC Q2577PWQ kleuren en resolutie combineert is de monitor ideaal voor fotografen, designers en alle andere professionals die afhankelijk zijn van scherp beeld.

AOC Q2577PWQ

Met een Quad HD-resolutie van 2560 x 1440 pixels (vier keer zoveel als de resolutie van een HD-scherm) en 25 inch aan schermruimte, speelt AOC met de nieuwe Q2577PWQ perfect in op de behoeften van professionele fotografen en designers. Entertainmentgebruikers hebben daarnaast profijt van de extreem korte reactietijd van slechts 5 ms, waardoor er wordt afgerekend met spookeffecten. Dankzij deze functionaliteit kunnen gamers en filmfans genieten van scherpe en heldere beelden, zelfs tijdens snelle actiescènes. Bovendien zijn er geen losse speakers meer nodig, dankzij de ingebouwde stereospeakers van 3 watt. Deze ingebouwde speakers zorgen voor meer ruimte om het scherm heen en verminderen het aantal kabels. Het nieuwe Quad HD-paneel zorgt ervoor dat gebruikers een website in één keer kunnen bekijken zonder vervorming van het beeld terwijl de huidige Full HD-schermen maar drie kwart van een volledig scherm kunnen weergeven. Zelfs bij het vergroten van de tekst blijft deze scherp en vervormd deze niet. De supersnelle DisplayPort van de monitor is ideaal voor een soepele overdracht van beelden met een hoge resolutie.

IPS-technologie

AOC’s nieuwe QHD-model is uitgerust met een technologisch geavanceerd IPS-paneel. IPS is één van de krachtigste technologieën die momenteel voor schermen beschikbaar is. Zo zorgt AOC ervoor dat gebruikers optimaal profiteren van scherpe kleuren, een goed contrast en brede kijkhoeken (178°/178°). Omdat IPS-panelen beelden zo goed weergeven zijn ze onder andere ideaal voor fotografie, grafisch ontwerp, filmproducties, CAD/CAM-programma’s, medische toepassingen en beveiliging. Naast een waarheidsgetrouw beeld is ook de helderheid erg belangrijk. Op dit vlak zorgt IPS voor een uniforme lichtsterkte. Beeldschermfabrikant AOC neemt de gezondheid van de gebruiker serieus. Daarom is de Q2577PWQ ook uitgerust met een functie waardoor het beeld tijdens het kijken niet flikkert. Flikkering is een flitseffect dat plaatsvindt als de controller voor de LED-achtergrondverlichting de helderheid van de monitor aanpast terwijl het scherm wordt ververst. Dit kan een vermoeiend effect hebben op de ogen van de gebruiker, die dat vaak niet eens doorheeft. Daarom helpt Flicker FREE de diverse risico’s voor de ogen te verminderen die het gevolg kunnen zijn van flikkering.

Veelzijdig

Met het oog op volledig comfort, productiever werken en een gezonde rug en nek is de AOC Q2577PWQ uitgerust met een breed palet aan functies die vermoeidheid helpen verminderen. Het scherm beschikt over een hoogteverstelling van 130 mm en instellingsmogelijkheden voor de scharnering, de kanteling en de draaivoet. Verder kan de monitor worden bevestigd aan VESA-muurbeugels en -stellingen (100 x 100). Om gebruikers verschillende mogelijkheden te bieden voor het aansluiten van diverse beeldbronnen, beschikt de AOC Q2577PWQ onder andere over DisplayPort-, HDMI-, DVI- en VGA-aansluitingen. Zodoende is het geen enkel probleem om tegelijkertijd bijvoorbeeld een gameconsole en meerdere computers of andere apparaten aan te sluiten. De prestaties en veelzijdigheid van het scherm gaan niet ten koste van de duurzaamheid. AOC heeft zijn nieuwe model uitgerust met de slimme energiebesparingsfuncties Eco Mode en e-Saver. Het scherm voldoet ook aan strenge eisen, zoals die voor EnergyStar 6.0 en TCO 6.0. Zoals bij alle monitoren biedt AOC ook hier een garantie van drie jaar aan met een vervangservice op locatie.

De AOC Q2577PWQ is vanaf september 2015 verkrijgbaar voor een adviesprijs van € 349,-.

Kijk voor meer informatie op www.aoc-europe.com.

Geplaatst in: Monitors