Computer algemeen
Door 22 januari 2015 Lees verder →

Canon Pixma MG7550

Canon heeft een reeks nieuwe all-in-one inkjetprinters op de markt gebracht, waarmee ook prima foto’s kunnen worden afgedrukt. Deze nieuwe inkjetprinters zijn gebouwd met gebruiksgemak als uitgangspunt en beschikken naast uitgebreide connectiviteitsmogelijkheden over een reeks nieuwe functies en kenmerken om de printbeleving tussen aangesloten apparaten te verbeteren, van gemakkelijke toegang tot in de cloud opgeslagen foto’s en documenten, tot het printen via NFC (Near Field Communication). Wij voelden het huidige topmodel, de Pixma MG7550, aan de tand. Deze inkjetprinter heeft zes inktcartridges, bediening via touchscreen en kan printen via mobiele apparaten en internet. De printer heeft een stijlvol design en is verkrijgbaar in zwart, wit of knaloranje.

Met de Canon Pixma MG7550 kunt u niet alleen gewone documenten afdrukken, scannen en kopiëren, maar dankzij de Fine-printkop (1 pl) met een printresolutie van 9600 dpi kan elke fotoliefhebber er thuis ook fraaie foto’s mee afdrukken. Het 6-kleureninktsysteem bevat daartoe tevens een grijs-cartridge(GY) om rijkere kleuren- en zwart-witfoto’s te kunnen produceren. Het in het bovenste printerpaneel geïntegreerde Intelligent Touch System heeft geen fysieke knoppen, maar een touchpaneel met oplichtende instructies. Voor een nog vloeiendere gebruikerservaring bezit de printer tevens een 8,8 cm groot touchscreen display. Canon’s Intelligent Touch System en de Wi-Fi- en Ethernet-connectiviteit geven deze printer volledige cloud- en NFC-print/scanmogelijkheden in combinatie met alle moderne smartphones en tablets.

Software

De Canon Pixma MG7550 komt inclusief een cd-rom met daarop de benodigde printerdriver en diverse software-oplossingen. Met het meegeleverde programma My Image Garden kunt u optimaal gebruik maken van uw Pixma printer. Met deze software kunt u eenvoudig scannen, foto’s printen en hebt u toegang tot on-lineservices. Met de functies voor het organiseren van foto’s, zoals gezichtsdetectie, kunt u lang vergeten foto’s terugvinden en creatief combineren voor opvallende afdrukken. Met de Print Your Days-app kunt u foto’s rechtstreeks vanuit Facebook afdrukken en met Pixma Cloud Link kunt u direct printen vanaf internet. Via het printerscherm kan men foto’s in online albums selecteren en printen, en heeft men direct toegang tot kalenders, briefpapier en andere sjablonen in de Cloud. Met Google Cloud Print kan men vanaf vrijwel elke locatie e-mails, foto- en PDF-bijlagen en Google Docs-documenten printen via een Gmail-account. Met het gratis te downloaden Easy-Webprint EX kan men webdocumenten vlot afdrukken.

NFC-technologie

Nieuw is de integratie van NFC-technologie. Om het printen vanaf smartphones nog gemakkelijker te maken, stelt Pixma Touch & Print gebruikers in staat om foto’s te printen en te scannen met NFC-apparaten door er eenvoudigweg een compatibele Canon-printer mee aan te raken. Voor betere toegang tot foto’s en documenten die in de cloud zijn opgeslagen, heeft Canon de Pixma Cloud Link vernieuwd. Deze Pixma Cloud Link is toegankelijk via de Pixma Printing Solutions-app of via compatibele TFT-printerschermen en biedt ook toegang tot Google Drive en OneDrive, alsmede tot bestaande diensten als Facebook, Evernote, Drop Box en Twitter. Gebruikers van de Pixma MG7550 kunnen JPEG- en PDF-bestanden ook rechtstreeks scannen naar cloudservices als DropBox, Google Drive en meer. Dit kan naar wens rechtstreeks via het printerscherm of via smartphones en tables met behulp van de Pixma Printing Solutions-app. Daarnaast heeft Canon ook een Scan-to-email-functie bij de Pixma MG7550 geïntroduceerd. Deze functie stelt gebruikers in staat tijd te besparen en gescande documenten en foto’s als e-mailbijlagen rechtstreeks vanaf de printer te verzenden. Om de printbeleving met tablets verder te verhogen, heeft Canon de Pixma Printing Solutions-app ook voorzien van een link naar een nieuwe service: Easy Photo Print+. Deze service maakt het mogelijk in het apparaat of in de cloud opgeslagen foto’s te bewerken en eenvoudig vanaf een tablet te printen. Deze functionaliteit helpt gebruikers creatief aan de slag te gaan met hun foto’s en biedt een groot aantal templates om gepersonaliseerde wenskaarten, kalenders en collages te maken.

Praktijk

De Canon Pixma MG7550 is leverbaar in het wit, zwart of knaloranje. Ons witte testmodel oogt strak en chic. Het bedieningspaneel met touchscreen aan de voorzijde laat weinig te raden over. Nadat we de printer via de optie WLAN draadloos in ons netwerk hebben opgenomen en de bijbehorende software op onze computer hebben geïnstalleerd, kunnen we aan de slag. De papiercassettes zitten onderaan aan de voorzijde met daarboven de uitvoerklep. Deze laatste komt zelfs automatisch te voorschijn als deze gesloten is en er een printopdracht wordt ontvangen. De printer wordt ook automatisch uit de slaapstand gehaald als er een printopdracht wordt gegeven. Handig! Doordat alle zaken aan de voorzijde zitten, neemt de printer niet zoveel ruimte in beslag. In de onderste papiercassette past maximaal 125 vel normaal papier (A4, A5, B5, Letter, Legal, enveloppen DL-formaat of Commercial #10, 20×25 cm) en in de bovenste maximaal 20 vel fotopapier (10×15 en 13×18 cm) tot 300 g/m2. Uiteraard kan men ook fotopapier in de A4-cassette plaatsen. Het draadloos afdrukken van een foto op A4-formaat in de hoogste fotokwaliteit duurt circa 150 seconden. De afdrukkwaliteit van foto’s is – zoals we van Canon inmiddels gewend zijn – goed. Een gewoon A4-tje tekst draadloos duplex bedrukken duurt circa 50 seconden. De kwaliteit van de foto’s is zeer goed.

Conclusie

De Canon Pixma MG7550 is ons prima bevallen. Het is geen snelheidsduivel, maar alle taken worden naar behoren uitgevoerd en de afdrukkwaliteit is zeer goed. Dat geldt ook voor de foto-afdrukken die deze printer levert. Een groot pluspunt is de WiFi- en NFC-connectiviteit. Hierdoor is de printer bijzonder flexibel in gebruik. Met een winkelprijs van ongeveer € 159,- is de Canon Pixma MG7550 niet echt super goedkoop, maar voor dat bedrag krijgt men wel een prima all-in-one inkjetprinter die niet alleen documenten maar ook fraaie foto’s (draadloos) kan afdrukken. Aanbevolen!

Kijk voor meer informatie op www.canon.nl.

Geplaatst in: Printers