Computer algemeen
Door 22 november 2013 Lees verder →

Canon Pixma MG6350

Canon heeft met de Pixma MG6350 een nieuw topmodel in het All-in-One printer segment op de markt gebracht. De Canon Pixma MG6350 heeft zes inktcartridges, bediening via touchscreen en kan printen via mobiele apparaten en internet. De printer heeft een stijlvol design en is verkrijgbaar in zwart of wit. De bediening vindt plaats via een intuïtief touchpaneel en een kleurentouchscreen.

 

Met de Canon Pixma MG6350 kunt u niet alleen gewone documenten afdrukken, scannen en kopiëren, maar dankzij de Fine-printkop (1 pl) met een printresolutie van 9600 dpi kan elke fotoliefhebber er thuis ook fraaie foto’s mee afdrukken. Het 6-kleureninktsysteem bevat daartoe tevens een grijs-cartridge om rijkere kleuren- en zwart-witfoto’s te kunnen produceren. Het in het bovenste printerpaneel geïntegreerde Intelligent Touch System heeft geen fysieke knoppen, maar een touchpaneel met oplichtende instructies. Voor een nog vloeiendere gebruikerservaring bezit de printer tevens een groot touchscreen.

Software

De canon Pixma MG6350 komt inclusief de benodigde software. Met het programma My Image Garden maakt u optimaal gebruik van uw Pixma printer. Met deze software kunt u eenvoudig scannen, foto’s printen en hebt u toegang tot on-lineservices. Met de functies voor het organiseren van foto’s, zoals gezichtsdetectie, kunt u lang vergeten foto’s terugvinden en creatief combineren voor opvallende afdrukken. Met de Print Your Days-app kunt u foto’s rechtstreeks vanuit Facebook afdrukken en met Pixma Cloud Link kunt u direct printen vanaf internet. Via het printerscherm kan men foto’s in online albums op Canon iMage Gateway en Google Picasa selecteren en printen, en heeft men direct toegang tot kalenders, briefpapier en andere sjablonen in de Cloud. Met Google Cloud Print kan men vanaf vrijwel elke locatie e-mails, foto- en PDF-bijlagen en Google Docs-documenten printen via een Gmail-account.

Smartphones en tablets

Met Canon’s Easy-PhotoPrint-app kan men overal in huis draadloos printen en zelfs foto’s en documenten naar een smartphone en tablet scannen. Dankzij de ondersteuning van Apple AirPrint kan men bovendien foto’s, e-mails, webpagina’s en andere documenten draadloos vanaf iPhone, iPad of iPod Touch printen. Door dubbelzijdig te printen verbruikt men minder papier en creëert men professioneel uitziende documenten. Auto Power On zorgt dat de printer automatisch wordt ingeschakeld wanneer men een printopdracht start en Auto Power Off schakelt de printer na een vooraf ingestelde tijd automatisch weer uit om energie te besparen. Slim!

 

Praktijk

De Canon Pixma MG6350 oogt strak en chic. Het bedieningspaneel met touchscreen aan de voorzijde laat weinig te raden over. De papiercassettes zitten onderaan aan de voorzijde met daarboven de uitvoerklep. Deze laatste komt zelfs automatisch te voorschijn als deze gesloten is en er een printopdracht wordt ontvangen. Handig! Doordat alle zaken aan de voorzijde zitten, neemt de printer ook niet zoveel ruimte in beslag. In de onderste papiercassette past maximaal 125 vel normaal papier (A4, A5, B5, Letter, Legal, enveloppen DL-formaat of Commercial #10, 20×25 cm) en in de bovenste maximaal 20 vel fotopapier (10×15 en 13×18 cm) tot 300 g/m2. Uiteraard kan men ook fotopapier in de A4-cassette plaatsen. Het afdrukken van een foto op A4-formaat in de hoogste kwaliteit duurt circa 75 seconden. De afdrukkwaliteit van foto’s is – zoals we van Canon inmiddels gewend zijn – goed. Een gewoon A4-tje duplex bedrukken duurt circa 40 seconden.

Conclusie

De Canon Pixma MG6350 is ons prima bevallen. Het is geen snelheidsduivel, maar alle taken worden naar behoren uitgevoerd en de afdrukkwaliteit is zeer goed. Dat geldt ook voor de foto-afdrukken die deze printer levert. Met een winkelprijs van ongeveer € 160,- is de printer niet echt supergoedkoop, maar voor dat bedrag krijgt men wel een prima All-in-One printer die niet alleen documenten duplex (en draadloos) kan afdrukken maar waarmee ook foto’s kunnen worden afgedrukt. Voor wie op zoek is naar een multifunctionele printer voor thuis waarmee ook goede foto’s kunnen worden afgedrukt is de Canon Pixma MG6350 een prima keuze. Aanbevolen!

Kijk voor meer informatie op www.canon.nl.

Geplaatst in: Printers