Computer algemeen
Door 19 november 2012 Lees verder →

Huidtint aanpassen

Wanneer je de huidtint van je model wilt aanpassen, dan wil je niet dat de andere tinten in de opname daardoor worden aangepast. Het maken van een masker is echter tijdrovend, maar Photoshop CS6 heeft nu een aparte optie voor het snel selecteren van de huidtint. Handel als volgt: open de te bewerken opname en kies Selecteren >> Kleurbereik. Klik in de vervolgkeuzelijst van Selecteren en kies Huidskleuren. Automatisch worden nu alle huidskleuren gevonden. Vink eventueel de optie Gezichten detecteren aan om de selectie te verfijnen of om te zorgen dat er niet teveel van de mond en ogen wordt meegenomen. Gebruik vervolgens de schuifbalk Overeenkomst om de selectie uit te breiden of in te krimpen. Klik daarna op OK om de selectie toe te passen en voer de gewenste correctie op de huidtint uit.

Geplaatst in: Photoshop CS