Computer algemeen
Door 7 november 2012 Lees verder →

Contactbladen aanmaken

Photoshop CS6 beschikt over een zeer handige optie waarmee contactbladen kunnen worden aangemaakt. De term contactblad of -afdruk stamt nog uit het analoge tijdperk toen in de doka rijen negatieven onder elkaar op een vel fotopapier werden gelegd en vervolgens belicht. Het resultaat was een vel met daarop een overzicht van de inhoud van de filmstrips. Een dergelijk contactblad heeft ook in het digitale tijdperk zeker zijn nut. Het maken ervan gaat als volgt: kies Bestand >> Automatisch >> Contactblad II. Selecteer vervolgens in het dialoogvenster Contactblad II bij Gebruik de optie Map en selecteer bij Kiezen de gewenste map met afbeeldingen. Zet indien nodig het vinkje bij Inclusief submappen uit. Geef (de eerste keer) onder Document bij Breedte en Hoogte de juiste papiermaat (standaard staat er een US-maat) in en pas eventueel onder Miniaturen het aantal kolommen en rijen aan. Klik daarna op OK om de contactbladen te laten samenstellen. Dit neemt enige tijd in beslag. Tot slot kan je de aangemaakte contactbladen op papier afdrukken of als PDF-bestand opslaan.

Geplaatst in: Photoshop CS