Computer algemeen
Door 22 oktober 2012 Lees verder →

Verplaatsen met behoud van inhoud

Met het gereedschap Verplaatsen met behoud van inhoud kun je in Photoshop CS6 snel een specifiek onderwerp in een afbeelding naar een andere locatie verplaatsen zonder complexe en tijdrovende selecties. Hiervoor gebruik je de modus Verplaatsen. Let wel: dit werkt het meest effectief als de achtergrond vergelijkbaar is. Er is ook nog een modus Uitbreiden waarmee kunnen objecten, zoals haar, bomen of gebouwen, kunnen worden uitgebreid. Het verplaatsen gaat als volgt: houd op de werkbalk het Snel retoucheerpenseel (J) ingedrukt en selecteer het gereedschap Verplaatsen met behoud van inhoud. Kies op de optiebalk bij Modus voor Uitbreiden of Verplaatsen. De instelling bij de optie Aanpassing bepaalt in hoeverre het nieuwe gebied bestaande patronen weerspiegelt. Trek vervolgens in de afbeelding een cirkel rond het te verplaatsen object en sleep het naar de gewenste nieuwe locatie. Voilà, het onderwerp is verplaatst! Controleer nog wel of de achtergrond in orde is.

Geplaatst in: Photoshop CS