Computer algemeen
Door 25 oktober 2012 Lees verder →

Firmware update Canon EOS 1D-X

Canon heeft een nieuwe firmware update uitgebracht voor de Canon EOS-1D X. Met deze firmware update biedt deze geavanceerde reflex nieuwe functionaliteit en verbeterde prestaties aan professionele fotografen. De firmware 1.1.1 is ontwikkeld op basis van feedback van fotografen over de hele wereld en verbetert de werking en prestaties van de AF-functie. De nieuwe firmware corrigeert kleine verschijnselen en afwijkingen om professionele fotografen in staat te stellen onder alle omstandigheden nog gemakkelijker schitterende opnamen te maken. Tijdens AI Servo AF fotografie bij weinig licht wordt de informatie in de zoeker nu verlicht, waarbij de AF-punten in rood knipperen. Dit maakt het mogelijk de punten tijdens het fotograferen eenvoudig te bevestigen, zonder dat invloed wordt uitgeoefend op het meten van de scène. De firmware update stelt fotografen in staat extenders te gebruiken om de brandpuntsafstand van hun teleobjectieven te vergroten en zo actiemomenten dichtbij te halen, terwijl het gebruik van AF zorgt voor scherpe, heldere opnamen. Door te werken met een zoomobjectief uit de L-serie en een extender, kan het middelste AF-punt (een cross-type punt met vier ondersteunende punten) worden gebruikt voor autofocus bij een maximaal diafragma van F8.

De firmware update v 1.1.1 is beschikbaar voor camera’s met de huidige firmware tot v 1.0.6 en kan hier worden gedownload.

Geplaatst in: Nieuws