Tests - Spiegelreflex camera's - Canon

Canon EOS 7D

1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 >>

Met de EOS 7D heeft Canon een gehele nieuwe digitale reflex op de markt gebracht. Gezien de benaming zou het de opvolger kunnen zijn van de 5D, maar dat is niet het geval. Het lijkt eerder een soort symbiose van de EOS 5D Mark II en EOS 50D, want de EOS 7D bezit een nieuwe 18-megapixel APS-C CMOS-beeldsensor, dual Digic 4-processoren, een ISO-bereik tot maximaal 12.800 ISO, continu-opnamen met een snelheid van 8 beelden per seconde en de mogelijkheid van het maken van Full-HD video. Kortom, een nieuwe loot aan de gerenommeerde EOS-reflexlijn van Canon. Wij namen de proef op de som.

Tijdens de ontwikkeling van EOS 7D keerde Canon volgens eigen zeggen terug naar de tekentafel. Men luisterde naar circa 5000 fotografen over de gehele wereld om deze nieuwe reflex zodanig te ontwerpen dat aan al hun specifieke wensen tegemoet zou worden gekomen. Het resultaat van deze inspanningen is de EOS 7D. Een reflex die bedacht en ontworpen is met de wensen van de fotograaf in gedachten. Dat heeft onder andere geleid tot een aantal aanpassingen in de ergonomie van de EOS reflex ten opzichte van voorgaande modellen. Zo is de positie van de aan/uit-knop gewijzigd en heeft de Live View-functie een eigen (start)knop gekregen. Ook kan de fotograaf veel gebruikte functies en instellingen aan specifieke bedieningsopties toewijzen, waardoor ze snel instellingen kunnen wijzigen en dus tijd winnen bij het fotograferen van kritische momenten. Naast deze ergonomische aanpassingen zijn ook tal van camera-onderdelen, waaronder beeldsensor, processor, autofocussysteem, lichtmeetsensor, zoeker en LCD-kleurenscherm, vernieuwd. We zetten de belangrijkste zaken hieronder op een rijtje.

Klik op een beeld voor het originele formaat.

18-megapixel CMOS-beeldsensor

De Canon EOS 7D is uitgevoerd met een compleet nieuwe 18-megapixel CMOS-beeldsensor. Deze CMOS-beeldsensor heeft het standaard APS-C formaat (22,4x14,9 mm) en produceert een effectief beeldveld van 1,6x de brandpuntsafstand van het objectief. Dat betekent dat een kitobjectief als de EF-S 18-135 mm effectief in kleinbeeldtermen een 29-216 mm zoomobjectief is. Deze nieuwe beeldsensor is speciaal voor de EOS 7D ontworpen en heeft compactere circuits met een verbeterde gevoeligheid en een hogere capaciteit van de fotodioden. Hierdoor is het mogelijk met een hoge ISO-waarde te fotograferen en wordt overbelichting voorkomen bij het fotograferen onder omstandigheden met fel omgevingslicht. Het standaard ISO-bereik van 100-6400 ISO kan worden uitgebreid naar 12.800 ISO. Hierdoor kan de fotograaf onderwerpen met natuurlijke licht blijven fotograferen zonder dat een flitser nodig is. Deze nieuwe beeldsensor bevat microlenzen zonder tussenruimte, die dichter bij de fotodioden zijn geplaatst. Hierdoor wordt volgens fabrikant Canon de signaal-ruisverhouding verbeterd, hetgeen zich vertaald in 'schone' beelden ondanks de hoge ISO-waarden.

1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 >>

Pixelmania Award

Digitale camera's, producten en diensten voor digitale fotografie die hoog scoren in onze tests kennen wij de Pixelmania Award toe.

Recente winnaars zijn:

Datacolor Spyder5Elite, Alien Skin Exposure 7Epson Perfection V800 Photo, Nikon D750, DxO Optics Pro 10, Canon iPF6400, Panasonic Lumix DMC-LX100, QNAP TS-853 Pro, Datacolor SpyderHD, Canon EF-S 10-18 mm F4,5-5,6 IS STM, Canon EOS 1200D, Panasonic Lumix DMC-GH4.

Boekentip

Ontdek Adobe Photoshop Lightroom 6/CC

Pieter Dhaeze / Hans Frederiks

€ 22,50

Bestellen

Bij uitgeverij Van Duuren Informatica is een nieuw boek over Adobe Photoshop Lightroom 6 en CC verschenen. Het is een prima boek voor zowel beginnende als gevorderde gebruikers van Adobe Photoshop Lightroom 6 of Adobe Photoshop Lightroom CC. Lees verder...

Fotograferen met een Nikon D5500

Dré de Man

€ 22,50

Bestellen

Bij uitgeverij Pearson Media is een nieuwe boek verschenen voor bezitters van een Nikon D5500 reflexcamera. In Fotograferen met een Nikon D5500 behandelt auteur Dré de Man alle ins en outs van deze populaire digitale amateurreflex van Nikon. Lees verder...

Woordenboek
Woordenboek
Pixelfolio
Zeg het met bloemen door Pixelmania.nl