Nieuws - Spiegelreflex camera's - Olympus

Olympus E-5

Olympus heeft met de Olympus E‑5 een nieuw topmodel in hun reeks Four Thirds reflexen aangekondigd. De E-5 is de opvolger van de veelvuldig bekroonde E‑3 en heeft een duurzame lichtgewicht behuizing die is gemaakt van een magnesiumlegering. Deze behuizing is stof- en spatwaterdicht en uiterst robuust en dus bij uitstek geschikt om gebruikt te worden onder de meest uitdagende omstandigheden. Dit nieuwe topmodel combineert de compatibiliteit met Four Thirds-objectieven met een nog krachtigere beeldprocessor. De nieuwe 12,3-Megapixel high-speed Live MOS-sensor en TruePic V+ beeldprocessor met Fine-Detail Processing-technologie zorgen samen met de Zuiko objectieven voor uiterst gedetaileeerde opnamen.

De Olympus E-5 beschikt naast het unieke Supersonic Wave-filter over een draaibare VGA LCD-kleurenscherm van 7,6 cm, een high-speed sluiter van 1/8000ste sec., een repeterende opnamesnelheid van 5 fps, IS0 6400, een HD-filmfunctie, een draadloze flitserfunctie en tien creatieve filters. De E‑5 maakt herimee optimaal gebruik van tal van innovaties van Olympus zodat professionele fotografen kunnen beschikken over een camera die fantastisch presteert. De TruePic V+ beeldprocessor met de nieuwe 'Fine-Detail Processing'-technologie maakt gebruik van geavanceerde algoritmen waardoor de resolutie aanmerkelijk hoger lijkt dan bij opnamen met hetzelfde aantal pixels die zijn gemaakt met een andere camera. Ook zijn de kleuren natuurgetrouwer en is er minder sprake van hinderlijke moiré-effecten. De nieuwe technologie maakt optimaal gebruik van de mogelijkheden van de 12,3-Megapixel high-speed Live MOS-sensor en het Zuiko Digital-lenssysteem. Samen zorgen deze componenten voor uitzonderlijk fraaie opnamen. De beeldkwaliteit is nog beter dan bij eerdere spiegelreflex­camera's van Olympus.

Creatieve filters

Ongeacht het gekozen objectief wordt de beeldkwaliteit nog verder verbeterd met een gevoeligheid tot ISO 6400. De draadloze flitserfunctie, de meervoudige belichtingsfunctie en de tien creatieve filters zorgen daarnaast voor uitgebreide creatieve mogelijkheden. De E‑5 is de eerste camera die gebruikmaakt van 'Dramatische sfeer', een spectaculaire creatieve filter van Olympus waarmee men met één opname een virtueel HDR-beeld kan maken. Alle creatieve filters kunnen worden toegepast op foto-opnamen en op HD-filmopnamen die worden vastgelegd in een geweldig 720p/30fps formaat. Dankzij de ingebouwde monomicrofoon, de aansluiting voor een stereomicrofoon en de HDMI-interface is deze camera uiterst geschikt voor het maken van filmopnamen die vervolgens kunnen worden weergegeven op HD-tv's. De geheugenslots voor SD- en CompactFlash-kaarten zorgen ervoor dat u over voldoende opslagcapaciteit kunt beschikken voor zelfs de grootste filmbestanden.

Snelheid

Voor professionele fotografen is snelheid heel belangrijk – en ook op dat punt stelt de E‑5 niet teleur. Dit model is uitgerust met de bekroonde Supersonic Wave Drive van Olympus die zorgt voor een ingebouwde beeldstabilisatie. En het 11-punts volledige 'twin cross'-autofocussysteem zorgt ervoor dat ook snelbewegende voorwerpen haarscherp kunnen worden vastgelegd. Dit systeem berekent de scherpstelling aan de hand van 44 meetpunten op horizontale en verticale sensorlijnen. Verder behoren ook de sluitertijd van 1/8000ste seconde en de repeterende opnamesnelheid van 5 fps tot de pluspunten van dit nieuwe model. En dat geldt ook voor de draaibare VGA LCD-kleurenscherm van 7,6 cm met een resolutie van 921.000 dots. Deze grote display en de snelle responstijd zijn ideaal bij het maken van actiefoto's, zelfs vanuit de meest lastige perspectieven.

De Olympus E‑5 zal verkrijgbaar zijn vanaf oktober 2010. De adviesverkoopprijs van een losse body zal € 1699,99 gaan bedragen.

Kijk voor meer informatie op www.olympus.nl.

 

Pixelmania Award

Digitale camera's, producten en diensten voor digitale fotografie die hoog scoren in onze tests kennen wij de Pixelmania Award toe.

Recente winnaars zijn:

Fujifilm E-X2, Olympus OM-D E-M10, Olympus M.Zuiko Digital 25 mm/F1,8, Nikon D610, Magic Video Deluxe 2014, DxO Optics Pro 9, Adobe Photoshop Elements 12, Olympus OM-D E-M1, DxO ViewPoint 2.0, Panasonic Lumix DMC-GF1, Canon EF 40 mm/F2,8 STM, 1 Nikkor 18,5 mm/F1,8.

Boekentip

Fotograferen met een Nikon D5300

Dré de Man

€ 19,95

Bestellen

Bij uitgeverij Pearson Education is een nieuwe boek verschenen voor bezitters van een Nikon D5300 reflexcamera. In Fotograferen met een Nikon D5300 behandelt auteur Dré de Man alle ins en outs van deze populaire digitale amateurreflex van Nikon. Lees verder...

Scott Kelby over digitale fotografie

Scott Kelby

€ 19,95

Bestellen

Bij uitgeverij Pearson Education is van bestseller-auteur en Photoshop-expert Scott Kelby een herzien editie van zijn boek over digitale fotografie verschenen. In Scott Kelby over digitale fotografie onthult hij nieuwe geheimen en trucs. Lees verder...

Woordenboek
Woordenboek
Pixelfolio
Herfstpalet door Pixelmania.nl