Nieuws - Spiegelreflex camera's - Olympus

Olympus E-5

Olympus heeft met de Olympus E‑5 een nieuw topmodel in hun reeks Four Thirds reflexen aangekondigd. De E-5 is de opvolger van de veelvuldig bekroonde E‑3 en heeft een duurzame lichtgewicht behuizing die is gemaakt van een magnesiumlegering. Deze behuizing is stof- en spatwaterdicht en uiterst robuust en dus bij uitstek geschikt om gebruikt te worden onder de meest uitdagende omstandigheden. Dit nieuwe topmodel combineert de compatibiliteit met Four Thirds-objectieven met een nog krachtigere beeldprocessor. De nieuwe 12,3-Megapixel high-speed Live MOS-sensor en TruePic V+ beeldprocessor met Fine-Detail Processing-technologie zorgen samen met de Zuiko objectieven voor uiterst gedetaileeerde opnamen.

De Olympus E-5 beschikt naast het unieke Supersonic Wave-filter over een draaibare VGA LCD-kleurenscherm van 7,6 cm, een high-speed sluiter van 1/8000ste sec., een repeterende opnamesnelheid van 5 fps, IS0 6400, een HD-filmfunctie, een draadloze flitserfunctie en tien creatieve filters. De E‑5 maakt herimee optimaal gebruik van tal van innovaties van Olympus zodat professionele fotografen kunnen beschikken over een camera die fantastisch presteert. De TruePic V+ beeldprocessor met de nieuwe 'Fine-Detail Processing'-technologie maakt gebruik van geavanceerde algoritmen waardoor de resolutie aanmerkelijk hoger lijkt dan bij opnamen met hetzelfde aantal pixels die zijn gemaakt met een andere camera. Ook zijn de kleuren natuurgetrouwer en is er minder sprake van hinderlijke moiré-effecten. De nieuwe technologie maakt optimaal gebruik van de mogelijkheden van de 12,3-Megapixel high-speed Live MOS-sensor en het Zuiko Digital-lenssysteem. Samen zorgen deze componenten voor uitzonderlijk fraaie opnamen. De beeldkwaliteit is nog beter dan bij eerdere spiegelreflex­camera's van Olympus.

Creatieve filters

Ongeacht het gekozen objectief wordt de beeldkwaliteit nog verder verbeterd met een gevoeligheid tot ISO 6400. De draadloze flitserfunctie, de meervoudige belichtingsfunctie en de tien creatieve filters zorgen daarnaast voor uitgebreide creatieve mogelijkheden. De E‑5 is de eerste camera die gebruikmaakt van 'Dramatische sfeer', een spectaculaire creatieve filter van Olympus waarmee men met één opname een virtueel HDR-beeld kan maken. Alle creatieve filters kunnen worden toegepast op foto-opnamen en op HD-filmopnamen die worden vastgelegd in een geweldig 720p/30fps formaat. Dankzij de ingebouwde monomicrofoon, de aansluiting voor een stereomicrofoon en de HDMI-interface is deze camera uiterst geschikt voor het maken van filmopnamen die vervolgens kunnen worden weergegeven op HD-tv's. De geheugenslots voor SD- en CompactFlash-kaarten zorgen ervoor dat u over voldoende opslagcapaciteit kunt beschikken voor zelfs de grootste filmbestanden.

Snelheid

Voor professionele fotografen is snelheid heel belangrijk – en ook op dat punt stelt de E‑5 niet teleur. Dit model is uitgerust met de bekroonde Supersonic Wave Drive van Olympus die zorgt voor een ingebouwde beeldstabilisatie. En het 11-punts volledige 'twin cross'-autofocussysteem zorgt ervoor dat ook snelbewegende voorwerpen haarscherp kunnen worden vastgelegd. Dit systeem berekent de scherpstelling aan de hand van 44 meetpunten op horizontale en verticale sensorlijnen. Verder behoren ook de sluitertijd van 1/8000ste seconde en de repeterende opnamesnelheid van 5 fps tot de pluspunten van dit nieuwe model. En dat geldt ook voor de draaibare VGA LCD-kleurenscherm van 7,6 cm met een resolutie van 921.000 dots. Deze grote display en de snelle responstijd zijn ideaal bij het maken van actiefoto's, zelfs vanuit de meest lastige perspectieven.

De Olympus E‑5 zal verkrijgbaar zijn vanaf oktober 2010. De adviesverkoopprijs van een losse body zal € 1699,99 gaan bedragen.

Kijk voor meer informatie op www.olympus.nl.

 

Pixelmania Award

Digitale camera's, producten en diensten voor digitale fotografie die hoog scoren in onze tests kennen wij de Pixelmania Award toe.

Recente winnaars zijn:

Datacolor Spyder5Elite, Alien Skin Exposure 7Epson Perfection V800 Photo, Nikon D750, DxO Optics Pro 10, Canon iPF6400, Panasonic Lumix DMC-LX100, QNAP TS-853 Pro, Datacolor SpyderHD, Canon EF-S 10-18 mm F4,5-5,6 IS STM, Canon EOS 1200D, Panasonic Lumix DMC-GH4.

Boekentip

Focus op fotografie: Dronefotografie

Wiebe de Jager

€ 24,95

Bestellen

De boekenreeks Focus op fotografie van Uitgeverij Van Duuren Informatica bestaat uit diverse titels die speciaal ontwikkeld zijn voor specifieke onderdelen van het vakgebied fotografie. In het deel Dronefotografie gaat uitgebreid in op het fotografer Lees verder...

Ontdek Adobe Photoshop Lightroom 6/CC

Pieter Dhaeze / Hans Frederiks

€ 22,50

Bestellen

Bij uitgeverij Van Duuren Informatica is een nieuw boek over Adobe Photoshop Lightroom 6 en CC verschenen. Het is een prima boek voor zowel beginnende als gevorderde gebruikers van Adobe Photoshop Lightroom 6 of Adobe Photoshop Lightroom CC. Lees verder...

Woordenboek
Woordenboek
Pixelfolio
Schip in haven door Pixelmania.nl