Nieuws - Algemeen - Fotografie

Europese fotowedstrijd

CeWe Color Nederland, producent van online fotoboeken, organiseert samen met het moederbedrijf in Duitsland een online fotowedstrijd waaraan inwoners van 24 Europese landen kunnen deelnemen. In vier categorieën kunnen tot 31 juli aanstaande foto’s worden ingestuurd. Er worden 500 prijzen met een totale waarde van € 35.000 beschikbaar gesteld. De mooiste foto’s worden gebundeld in een CeWe fotoboek.


Iedereen, van ambitieuze vrije tijd fotograaf tot ervaren amateur heeft de kans om zijn mooiste en beste foto’s van Europa, uiterlijk tot 31 juli aanstaan, te uploaden via de speciale website.  De fotowedstrijd heeft vier categorieën, te weten Mijn huis, mijn familie, Mijn stad, mijn dagelijkse leven, Mijn land en haar cultuur en De toekomst van Europa. De foto’s worden door deelnemers geselecteerd en vervolgens door een professionele jury beoordeeld op individualiteit en creativiteit. Alle informatie en voorwaarden voor deelname is te vinden op de speciale website in de Nederlandse taal. Zodra deelnemers zijn aangemeld kunnen ze maximaal vijf favoriete foto’s in enkele stappen uploaden. De foto’s zijn kort daarna zichtbaar in een online gallery waar andere deelnemers de foto’s kunnen beoordelen en aanwijzen als potentiële winnaar. Deelnemers krijgen zo de gelegenheid hun foto’s aan een groot publiek te tonen. Tevens kunnen deelnemers hun ingestuurde foto’s plaatsen op Facebook en Twitter.

Prijzen

De winnende foto’s worden in augustus bekend gemaakt. De hoofdprijs is een twee weken durende luxe cruise van Amsterdam naar de Noord Kaap in Noorwegen en weer terug naar Amsterdam. De tweede en derde prijs zijn trips naar Londen en Parijs. Prijswinnaars 4 tot en met 10 winnen een megazoom camera van Panasonic (Lumix DMC-FZ38). De winnaars 11 tot en met 25 winnen een digitale camera van Panasonic (Lumix DMC-ZX3). Alle prijswinnaars ontvangen een speciaal CeWe fotoboek met de winnende foto’s. De foto’s worden tentoongesteld op de grootste Europese fotobeurs in het Duitse Keulen: de Photokina die in september dit najaar plaatsvindt. CeWe Color presenteert de foto’s en het speciale CeWe fotoboek op haar stand.

Kijk voor meer informatie op http://contest.cewe-fotobuch.de/nl.

Pixelmania Award

Digitale camera's, producten en diensten voor digitale fotografie die hoog scoren in onze tests kennen wij de Pixelmania Award toe.

Recente winnaars zijn:

Nikon D750, DxO Optics Pro 10, Canon iPF6400, Panasonic Lumix DMC-LX100, QNAP TS-853 Pro, Datacolor SpyderHD, Canon EF-S 10-18 mm F4,5-5,6 IS STM, Canon EOS 1200D, Panasonic Lumix DMC-GH4Fujifilm E-X2, Olympus OM-D E-M10.

Boekentip

Fotobewerking op de iPad voor senioren

Studio Visual Steps

€ 19,95

Bestellen

Nieuw van uitgeverij Visual Steps is het boek Fotobewerking op de iPad voor senioren. In deze 288 pagina’s tellende gids staat het werken met foto’s op de iPad centraal. Met de op de iPad beschikbare apps kunt u uw foto’s nog mooier maken. Lees verder...

Bewuster en beter fotograferen met de Canon EOS 6D & EOS 5D Mark II/III

€ 34,95

Pieter Dhaeze

Bestellen

In Bewuster en beter fotograferen met de Canon EOS 6D en EOS 5D Mark II/III behandelt auteur Pieter Dhaeze alle aspecten van het fotograferen met deze full-frame digitale reflexen. Het ruim 300 pagina's tellende boek telt negen hoofdstukken. Lees verder...

Woordenboek
Woordenboek
Pixelfolio
Door de bank genomen... door Pixelmania.nl