Nieuws - Algemeen - Fotografie

Europese fotowedstrijd

CeWe Color Nederland, producent van online fotoboeken, organiseert samen met het moederbedrijf in Duitsland een online fotowedstrijd waaraan inwoners van 24 Europese landen kunnen deelnemen. In vier categorieën kunnen tot 31 juli aanstaande foto’s worden ingestuurd. Er worden 500 prijzen met een totale waarde van € 35.000 beschikbaar gesteld. De mooiste foto’s worden gebundeld in een CeWe fotoboek.


Iedereen, van ambitieuze vrije tijd fotograaf tot ervaren amateur heeft de kans om zijn mooiste en beste foto’s van Europa, uiterlijk tot 31 juli aanstaan, te uploaden via de speciale website.  De fotowedstrijd heeft vier categorieën, te weten Mijn huis, mijn familie, Mijn stad, mijn dagelijkse leven, Mijn land en haar cultuur en De toekomst van Europa. De foto’s worden door deelnemers geselecteerd en vervolgens door een professionele jury beoordeeld op individualiteit en creativiteit. Alle informatie en voorwaarden voor deelname is te vinden op de speciale website in de Nederlandse taal. Zodra deelnemers zijn aangemeld kunnen ze maximaal vijf favoriete foto’s in enkele stappen uploaden. De foto’s zijn kort daarna zichtbaar in een online gallery waar andere deelnemers de foto’s kunnen beoordelen en aanwijzen als potentiële winnaar. Deelnemers krijgen zo de gelegenheid hun foto’s aan een groot publiek te tonen. Tevens kunnen deelnemers hun ingestuurde foto’s plaatsen op Facebook en Twitter.

Prijzen

De winnende foto’s worden in augustus bekend gemaakt. De hoofdprijs is een twee weken durende luxe cruise van Amsterdam naar de Noord Kaap in Noorwegen en weer terug naar Amsterdam. De tweede en derde prijs zijn trips naar Londen en Parijs. Prijswinnaars 4 tot en met 10 winnen een megazoom camera van Panasonic (Lumix DMC-FZ38). De winnaars 11 tot en met 25 winnen een digitale camera van Panasonic (Lumix DMC-ZX3). Alle prijswinnaars ontvangen een speciaal CeWe fotoboek met de winnende foto’s. De foto’s worden tentoongesteld op de grootste Europese fotobeurs in het Duitse Keulen: de Photokina die in september dit najaar plaatsvindt. CeWe Color presenteert de foto’s en het speciale CeWe fotoboek op haar stand.

Kijk voor meer informatie op http://contest.cewe-fotobuch.de/nl.

Pixelmania Award

Digitale camera's, producten en diensten voor digitale fotografie die hoog scoren in onze tests kennen wij de Pixelmania Award toe.

Recente winnaars zijn:

Datacolor Spyder5Elite, Alien Skin Exposure 7Epson Perfection V800 Photo, Nikon D750, DxO Optics Pro 10, Canon iPF6400, Panasonic Lumix DMC-LX100, QNAP TS-853 Pro, Datacolor SpyderHD, Canon EF-S 10-18 mm F4,5-5,6 IS STM, Canon EOS 1200D, Panasonic Lumix DMC-GH4.

Boekentip

Ontdek Adobe Photoshop Lightroom 6/CC

Pieter Dhaeze / Hans Frederiks

€ 22,50

Bestellen

Bij uitgeverij Van Duuren Informatica is een nieuw boek over Adobe Photoshop Lightroom 6 en CC verschenen. Het is een prima boek voor zowel beginnende als gevorderde gebruikers van Adobe Photoshop Lightroom 6 of Adobe Photoshop Lightroom CC. Lees verder...

Fotograferen met een Nikon D5500

Dré de Man

€ 22,50

Bestellen

Bij uitgeverij Pearson Media is een nieuwe boek verschenen voor bezitters van een Nikon D5500 reflexcamera. In Fotograferen met een Nikon D5500 behandelt auteur Dré de Man alle ins en outs van deze populaire digitale amateurreflex van Nikon. Lees verder...

Woordenboek
Woordenboek
Pixelfolio
De redding is nabij... door Pixelmania.nl